Autoverzekering op tijd betalen; hoe doe je dat?

De huidige maatschappij is nogal hectisch. De druk ligt hoog, mensen verwachten veel van elkaar en ook de social media hebben een negatieve invloed op de algehele gemoedstoestand. Merk jij dat er soms iets té veel van je gevraagd wordt? Dan is het goed om mogelijk dat je dingen in het leven gaat vergeten.

Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk dat je vergeet om de autoverzekeringen te betalen. Dat is erg vervelend, aangezien je hoogstwaarschijnlijk wel gewoon van de auto’s gebruikt maakt. Aangezien elke auto in Nederland verplicht verzekerd moet zijn, kan je hierdoor voor vervelende situaties komen te staan. In dit artikel vind je daarom enkele tips waarmee je jouw autoverzekering altijd op tijd kunt betalen.

Automatische incasso

Ja, een automatische incasso is verreweg de makkelijkste manier om altijd de autoverzekering op tijd te betalen. Door een automatische incasso in te stellen, heb je eigenlijk geen omkijken meer naar het betalen van de autoverzekering. Wel moet je ervoor zorgen dat je voldoende geld op jouw betaalrekening hebt staan. Als dat niet het geval is, kan de verzekeringspremie alsnog niet afgeschreven worden.

Op een vaste dag betalen

Je kunt ook voor jezelf een agendapunt aanmaken voor elke maand. Zo kun je elke maand op de 20e de verzekeringspremie betalen. Als dit jouw voorkeur geniet, is het wel zaak dat je over enige discipline beschikt. Je moet immers wel echt elke maand op de 20e de verzekeringspremie naar de verzekeringsmaatschappij overmaken.

Wat als je consequent niet betaald? Vergeet je volledig om de verzekeringspremie te betalen? Of ben je niet meer bij machte om de verzekeringspremie te betalen? In beide gevallen kan er sprake zijn van wanbetaling. Deze term heeft wel betrekking op een doorlopende periode waarin je blijvend géén verzekeringspremie betaald. Als je het één keer vergeet, is er dus niet direct sprake van wanbetaling.

Wat gebeurt er als je als wanbetaler aangemerkt wordt? De kans is groot dat je een autoverzekering na wanbetaling niet meer bij alle verzekeringsmaatschappijen af kunt sluiten. Je komt min of meer op een zware lijst; probeer dat ten koste van alles te voorkomen! Kies dus te allen tijde voor één van bovengenoemde betalingsmogelijkheden!