Friesland watertours
Image default
Auto’s en Motoren

Reizen met je lease auto

Een zakelijk auto leasen is in ons land heel normaal. Een auto leasen zonder BKR check is wat lastig, maar dat is dan ook ongeveer het enige obstakel. En de BKR check hoeft ook niet eens een obstakel te zijn, zolang je maar geen negatieve registratie op je naam hebt. Verder is er geen vuiltje aan de lucht en is ook het meenemen van je lease auto naar het buitenland bij auto leasen goed te doen. Je moet wel, net als bij elke auto, even een aantal punten vooraf checken qua verzekering, buitenland verklaring, brandstof, verplichte bagage en dergelijke.

 Frankrijk per autoroute

Voor Frankrijk gelden verder weinig specifieke eisen aan het rijden met een auto via auto leasen. Wat in Frankrijk voor elke automobilist een verplicht onderdeel in de autobagage is, zijn de blaaspijpjes. Die zijn nodig zodra de politie je aanhoudt voor een alcoholcontrole. En dan heb je natuurlijk nog de tolwegen. Frankrijk is er bijna berucht om. Op de autoroutes door Frankrijk bestaan grote stukken snelweg uit tolwegen. Tolbedragen tijdens privégebruik van de auto moet je zelf betalen bij een auto die je rijdt via auto leasen.

Tolbadge Frankrijk, ook bij auto leasen handig

Om te voorkomen dat je door het steeds moeten passeren van tolpoortjes veel tijd kwijt raakt kun je in Frankrijk gebruik maken van een zogenaamde tolbadge. Ook bij auto leasen gewoon te gebruiken en ook wederom bij privé gebruik zelf te betalen. De tolbadge is vooral aan te raden wanneer als je vaker dan één keer per jaar door Frankrijk reist. Bij zakelijk auto leasen sowieso niet ondenkbaar. Je sluit een contract af en betaalt hiervoor eenmalig contractkosten. Met de tolbadge wordt het bedrag dat je aan tol moet betalen per tolpoortje dat je passeert automatisch geregistreerd. Betalen doe je heel eenvoudig achteraf via de bank.

https://www.autoleasecentrale.nl/