Friesland watertours
Image default
Auto’s en Motoren

Wat is een roof motorhelm?

De Roof motorhelm staat bekend vanwege de innovatie en originele materialen die ze gebruiken. Een Roof Motorhelm is een helm met een uniek design die de originele vorm goed uitbeeldt. Sinds 1993 zetten ze zich al in voor het ontwikkelen van goede helmen om de motorrijder te beschermen. Dit Franse merk staat bekend om het bedenken van revolutionaire concepten. De productlijn van Roof omvat integraalhelmen, jethelmen en modulaire helmen. De meeste helmen van Roof kun je herkennen aan het logo

De verschillende soorten helmen

Een motorhelm is onmisbaar als je op de motor zit, het is dan ook verplicht gemaakt door de overheid en dat is niet zonder reden. Het is eigenlijk ook niet voor te stellen om iemand zonder helm op een motor te zien rijden. Zonder helm zouden er al veel ernstige ongelukken gebeurt zijn. De eerste eigenschap van een helm is dat het bescherming moet bieden, daarnaast vinden mensen het belangrijk dat het er goed uit ziet. De bekendste motorcrosshelmen zijn:

–        Jethelm: Dit is een gesloten helm

–        Systeemhelm: Hier kan de voorkant van omhoog geschoven worden

–        Jethelm: Deze helm is helemaal open is, deze helmen zag je vooral vroeger

Binnen deze categorieën heb je allerlei verschillende soorten en maten, de meest voorkomende helm is een systeemhelm. Dit is heerlijk als het mooi weer is, want dan voel je de wind goed langs je hoofd glijden. Dit geeft een geweldig gevoel van vrijheid.

 

Welke bescherming biedt een motorhelm?

Zoals net al is beschreven biedt een motorhelm goede bescherming als je op de motor aan het rijden zit. Neem als voorbeeld een Roof motorhelm, deze zijn voorzien van een ECE keurmerk. Hierdoor weet je zeker dat het bescherming biedt. Deze helmen zijn een stukje duurder, maar op iets dat veiligheid biedt is het niet verstandig om te bezuinigen.

https://www.harliepleats.nl/roof-motorhelm/