Lopers – blijf op de hoogte van waar lopers voor zijn

Lopers zijn de nieuwe methode om het overgrote deel van reguliere sleutelgaten te openen zonder een echte sleutel te gebruiken. Binnen een minuut kan een loperexpert uw deur openen met een loper en een gereedschap om snel veel druk te kunnen uitoefenen.

U zult misschien verbaasd zijn over hoe makkelijk het kan zijn om deuren te open door middel van lopers. U kan zelf oefenen om een loperexpert te zijn in maar een paar minuten – zelfs als u niet begrijpt hoe de techniek werkt kan u het gebruiken.

Zelfs sloten die in het verleden onopenbaar leken zijn nog steeds kwetsbaar. Iedereen kan makkelijk lopers krijgen die gemakkelijk in het grootste deel van alle sleutelgaten passen. Daarom zijn sloten voor privéplaatsen (ook mailboxen in Nederland) niet langer veilig meer wanneer er loperexperts op los gaan. Het is een fabel dat hoogeindesloten met een dichtere maal-tolerantie nog steeds op kunnen tegen indringers. Het probleem is dat lopers meer effectief zijn tegen de kwaliteit van de sloten omdat deze sloten makkelijker bewegen binnen de kamer, zodat knelling minder waarschijnlijk is.

De deursloten met sterker staal zijn ook meer kwetsbaar omdat hun metaal beter tegen schade kan – wat betekent dat er minder knelling voorkomt en indringers lopers meer effectief kunnen gebruiken.

De sloten die meer pins en een ingebouwde veer hebben zullen de meest waarschijnlijke prooi zijn van loperexperts.

Elektronische sloten, combinatiesloten, magnetische sloten of roterende schijfsloten kunnen niet aangevallen worden met lopers.

De lopertechniek is een bekende methode gebruikt al zo ver terug als de jaren 70. Maar het is alleen recent dat Amsterdamse slotenmakers of beveiligingsexperts de kennis van lopers aan de aandacht van het publiek hebben gebracht. In de plaats zijn slotenmakers en beveiligingsexperts bekritiseerd hierom omdat ambtenaren vinden dat lopers een kritiek probleem worden als de kennis open is voor het publiek.

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-amsterdam