Friesland watertours
Image default
Beauty en verzorging

Ontspannen bij wellness in Friesland

Iedereen heeft er wel eens last van: momenten van stress, irritatie en gewoon totaal niet meer relaxed zijn. Super vervelend natuurlijk, maar gelukkig zij er verschillende manieren om te ontspannen. Denk aan er even tussenuit, bijvoorbeeld naar Friesland. De provincie met veel ruimte, natuur en rust. Boek een wellness in Friesland en kom helemaal tot rust. Als je even niet in de wellness bent kun je erop uit gaan door lekker te wandelen en genieten van de buitenlucht.

In deze blog vertellen we je graag meer over ontspannen bij een wellness in Friesland en andere handige tips om te doen in Friesland. Kom helemaal tot rust in deze noordelijke provincie.

Voordelen van een wellness

Als je kiest voor een dag of weekendje wellness in Friesland dan profiteer je van veel voordelen op het gebied van ontspanning. Daarnaast is naar de wellness gaan ook nog eens heel erg gezond. Zo heeft het een regulerende invloed op je bloeddruk, je verbetert je weerstand en je lichaam wordt ‘schoongespoeld’. Met schoonspoelen bedoelen we dat je lichaam van binnen- en buiten goed wordt gereinigd.

Als bijvoorbeeld in de sauna gaat dan verlies je al snel zo’n liter tot anderhalve liter vocht en afvalstoffen. Dit vul je vervolgens weer aan door goed te drinken, bij voorkeur water. Op die manier wordt je lichaam als het ware ‘schoongespoeld’. Door te zweten wordt je huid van binnenuit gereinigd. Hetgeen wat overblijft is een hele zachte huid!

Wellness met breed aanbod

Friesland heeft van zichzelf al het grote voordeel dat er veel rust te ervaren valt. Zeker wanneer je uit één van de steden in Nederland woont, waarbij het verkeer drukker is en er meer mensen zijn kan de wellness een uitkomst bieden. Nu zijn er allerlei verschillende mogelijkheden binnen de wellness. Denk aan het gebruik van de sauna. Echter is de sauna ook weer in allerlei verschillende uitvoeringen te gebruiken. Denk aan een sauna van zoutsteen of een infra rood sauna.

Dit geldt ook voor het nemen van een massage. Daaruit heb je vaak de keus uit allerlei verschillende vormen van massages. Denk aan een voetreflexmassage of een hot stone massage. Het is uiteraard een persoonlijke voorkeur wat je daarin fijn vindt. Verdiep je van te voren goed in de mogelijkheden en bekijk welke massage het beste bij jou past.

Genieten in Friesland

Het gevoel hebben dat je gewoon even niets hoeft. Een heerlijk en relaxed gevoel. Tot rust komen lukt tenslotte vaak beter als je even buiten je eigen omgeving en huis bent. Vaak hebben mensen een gehaast gevoel en het idee dat ze van alles en nog wat moeten doen en geen rust meer vinden. Je kunt dan het beste gaan onthaasten, want stress zorgt tenslotte nooit voor goede dingen. In Friesland kun je naast de wellness ook optimaal genieten van de natuur. Ga bijvoorbeeld uitwaaien op het strand, kies voor een goede wandeling of bezoek één van de mooie bossen. Er valt genoeg te zien en beleven in Friesland en het is extra leuk als je dit zelf kunt zien en ervaren.

https://www.dewoudfennen.nl/wellness/