Friesland watertours
Image default
Woning en Tuin

Nog meer ruimte en licht in huis met een nokverhoging of dakopbouw

Met een dakopbouw of nokverhoging creëert u meer extra ruimte dan met een dakkapel op uw woning. Beide zijn de ideale oplossing voor woningen met te weinig woonruimte en mogelijk een voordelig alternatief op verhuizing. Bovendien zorgt een extra lichte, ruime zolder voor een aanzienlijke meerwaarde op uw woning.

Wat is het verschil tussen een nokverhoging en dakopbouw?

Of u kiest voor een nokverhoging of dakopbouw hangt af van de vorm van uw dak. Een nokverhoging wordt op een schuin dak geplaatst, maar verhoogt in tegenstelling tot een dakkapel ook de nok van het dak. Hierdoor verhoogt u de zolderruimte en deze is zowel eenzijdig als tweezijdig te realiseren. Bij een eenzijdige nokverhoging wordt het dakvlak aan een zijde verhoogt en bij een tweezijdige nokverhoging verhoogt u de hele constructie van het dak en uiteraard zorgt dit voor nog meer ruimte. Een nokverhoging is ook prefab te realiseren. Met een dakopbouw creëert u een complete extra verdieping op een woning met plat dak. Beide constructies vormen een mooi geheel met de woning, waardoor het over het algemeen mooier wordt gevonden dan het plaatsen van een dakkapel.

Wat kost een dakopbouw of nokverhoging?

Voor zowel een dakopbouw als nokverhoging heeft u een vergunning nodig. Bovendien liggen de prijzen hoger dan bij een dakkapel, doordat de dakconstructie zal moeten worden aangepast en er meer materiaal mee gemoeid is. Ook kost de realisatie van een dakopbouw of nokverhoging meer tijd. Een eenzijdige dakopbouw van 5 meter kost zo’n € 7.000 tot € 10.000. Voor een tweezijdige nokverhoging liggen de kosten tussen € 14.000 en € 17.500. Een dakopbouw van 25 m2, waarmee u een volledige etage creëert, realiseert u vanaf € 25.000. Om de kosten van een nokverhoging of dakopbouw te beperken, is het verstandig om de prijzen bij erkende specialisten met elkaar te vergelijken. Door gratis offertes aan te vragen via dakkapelplaatsenvergelijker.nl kunt u tot wel 40% op de kosten voor uw nokverhoging of dakopbouw besparen.

Goedkoper alternatief? Kies voor een dubbele dakkapel

Wordt een nokverhoging of dakopbouw te duur? Dan kunt u altijd overwegen een dubbele dakkapel te plaatsen. Het idee hiervan is praktisch hetzelfde, namelijk meer ruimte over een gehele verdieping. Bij een dubbele dakkapel wordt alleen de nok van het dak niet verhoogt. Meer weten over dit alternatief? Bekijk het via de onderstaande link. 

https://www.dakkapelplaatsenvergelijker.nl/kosten/dubbele-dakkapel/