Friesland watertours
Image default
Sport

Dit zijn de leukste watersporten!

Het is weer zomer en dat betekent maar één ding: waterpret! In de zomer is het heerlijk om even lekker af te koelen in het water. Of dit nou in de zee, een meer of een zwembad is. Zoek jij deze zomer nog een leuke activiteit? Dan is watersport misschien wel iets voor jou! Lees nu verder en ontdek alles over de leukste watersporten! 

Ben je bekend met foilen? 

Foilen is de nieuwe hype! Zweven over het water met een surfboard, dat klinkt futuristisch hé? Maar dat is het niet! Nee, foilen kan gewoon in 2021. Hiervoor heb je een speciaal foil board nodig. Dit is een soort surfplank met een hydrofoil (een lange vin). Deze vin zorgt ervoor dat je bij een lage snelheid uit het water wordt getild, waar je anders tot stilstand zou komen. Foilen kan ook zonder wind of golven, wat het de ideale watersport maakt voor een warme zomerdag. 

Zeilen 

Wij Nederlanders kunnen zeilen als geen ander. De sport is dan ook erg populair in ons landje. In de zomer zijn er vaak ideale zeilomstandigheden. Een klein briesje en lekker weer. Daarnaast leent ons waterrijke land zich ook perfect voor deze sport. Je kunt zelfs op zeilvakantie! 

Windsurfen 

Windsurfen, één van de bekendste watersporten ter wereld. In tegenstelling tot foilen ben je bij windsurfen afhankelijk van de wind en de golfen. Als er geen wind staat, kun je ook niet windsurfen. Windsurfen is ook niet een sport die je zomaar even beheerst, het vergt oefening en het is vaak nodig om een aantal lessen te nemen. Voor windsurfen heb je een zeil, een windsurfpak en een windsurf board nodigWanneer je les neemt kun je de spullen vaak huren, maar mocht je de smaak te pakken hebben dan is het voordeliger om de uitrusting zelf aan te schaffen.