Friesland watertours
Image default
Sport

Geniet en beweeg op een sup board

Een supboard is een ideale manier om aan watersport te doen. Voor een schappelijke prijs koop je een sup board. Tegenwoordig zijn zowat alle sup boards opblaasbaar en dus makkelijk overal mee naar toe te nemen en makkelijk op te bergen. Op 365watersport vindt je heel veel informatie over sup boards en alles wat daarmee te maken heeft. Het is heel laagdrempelig en bereikbaar voor een hele grote groep mensen. 

Wat er zo leuk is aan suppen

Nederland is een land met heel veel water. Rivieren, meren, kanalen, vaarten zijn altijd wel in de buurt. Je kan dus altijd wel dichtbij beginnen met suppen en ontdekken hoe mooi Nederland is. Vanaf het water gezien kijk je weer heel anders naar ons mooie Nederland en is Nederland nog mooier. Daarbij komt dat wanneer je een aantal uren op het water vertoefd je helemaal tot rust komt. Met een sup board kan je op plekken komen waar je met een motorboot niet mag komen, daar tegenover staat dat het verstandig is drukke vaarwegen te vermijden.
Bovendien beweeg je jezelf voort met je eigen lichaamskracht, dat is een heel groot voordeel. Zo belast je het milieu niet en fysiek bezig zijn is ook nog eens heel goed voor je. De kans is heel groot dat je minimaal net zoveel geniet als iemand die een groot en duur motorjacht bezit.

Soorten sup boards

Ga je een sup board kopen dan zal je merken dat het aanbod heel erg groot is. Het is belangrijk dat je een supboard kiest die goed bij jou past. Wat belangrijk is dat het supboard past bij jouw lichaamsgewicht, ervaring en doelstelling. Wil je met kinderen gaan suppen dan bestaan er ook speciale sup boards voor kinderen.
Als beginner heb je het meeste aan een allround supboard. De naam zegt het al, een allround supboard kan je voor meerdere doeleinden gebruiken. Heb je wat meer ervaring, dan krijg je misschien meer specifieke wensen en kan je besluiten om een ander type sup board te kopen. De meeste mensen zijn echter prima tevreden met hun allround sup board en hebben niet de behoefte aan een ander type board, zeker als het sup board van goede kwaliteit is.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Peddelsurfen