Zorg ervoor dat de betonpoeren in de fundering goed staan

Voor de fundering van een bouwwerk zoals een carport, tuinhuis of schutting of zelfs voor een groot terras kun je betonpoeren gebruiken. Deze zijn in diverse uitvoeringen te koop zodat je grote kans hebt er te vinden waar je daadwerkelijk wat aan hebt. Zo kun je ook kiezen voor betonpoeren met stelplaat

Stelplaat kun je zelf afstellen

Betonpoeren worden doorgaans volledig ingegraven in de grond voordat er iets bovenop geplaatst wordt. De poeren bestaan uit een groot en zwaar betonblok dat een behoorlijk gewicht kan dragen. Hoeveel dit is verschilt per betonpoer. Op een aantal modellen vind je een stelplaat terug. Het betonnen deel zit in de grond en de stelplaat zit er bovenop, veelal bevestigd om een dikke schroef heen. Dit betekent dat je de stelplaat zelf op de gewenste hoogte op deze schroef kunt vastdraaien voordat je er iets bovenop zet. 

Nut van de stelplaat

Als je de betonpoeren ingegraven hebt en daar een waterpas bij gebruikt hebt staan ze doorgaans goed recht maar soms kun je te maken hebben met een kleine afwijking. Om er dan toch voor te zorgen dat het materiaal dat je op de betonpoeren plaatst netjes recht komt te staan stel je de stelplaat zo in dat de hoogte overal precies hetzelfde is en dus waterpas. Op die manier staat je bouwwerk altijd recht, ook al is de grond wat oneffen of staan de betonpoeren een tikkeltje scheef. 

Zorg voor een goede plaatsing

Het plaatsen van betonpoeren komt wel nauwkeurig om ervoor te zorgen dat zo zoveel mogelijk stabiliteit bieden. Hoe je dit het beste doet kun je lezen op de website van Sierbeton Online. Je kunt bij hen betonpoeren bestellen voor tal van klussen en als je het moeilijk vindt zelf de juiste keuze te maken kunnen ze je er advies over geven.