Live chats

Live chats biedt u de mogelijkheid om wat persoonlijkheid toe te voegen aan uw website. Via een live chat kan een bezoeker direct contact met u zoeken. Dit kan voordelen hebben, maar er kleven ook zeker nadelen aan. In dit artikel lopen we zowel de voor als nadelen na, afgespiegeld op verschillende situaties.

Laten we beginnen met chatbots, u ziet ze steeds vaker op website verschijnen. Vaak zijn deze een interactieve manier van het voorschotelen van de FAQ (frequently asked questions). De klant kan in deze situatie kiezen uit verschillende antwoord opties en krijgt een standaard bericht terug gestuurd. In sommige gevallen is een dergelijke chatbot effectief, vooral als informatie op een website moeilijk te bereiken is. Ook is het een manier om een website persoonlijker over te laten komen.

Willen we een stap verder met onze chatbot, dan kunnen we deze verbinden aan een live chat programma. Ook deze vorm is in opkomst en stelt een websitebezoeker in staat om een live chat aan te gaan met een medewerker. Op deze manier krijgt de klant dierct antwoord op al haar vragen, net als in een telefoongesprek.

Voordelen

De voordelen zijn overduidelijk. De klant kan vanachter haar computer, tablet of smartphone direct chat contact krijgen. Zoals gezegd kan een klant bellen, maar chatten kan beter werken wanneer een bezoeker voor de eerste keer op een site komt. Een klant kan zo beter worden voorzien van informatie. Ook kan in een chat (meestal dan) direct productfotos en verder details worden verstuurd.

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook nadelen. Zo  dient een live chat beheerder ook daadwerkelijk live te antwoorden, er moet dus een constante personele bezetting zijn. Een chat kan ook buiten werktijden geopend worden, denk dus na over hoe u dit inricht. Dit inrichten kan gemakkelijk zijn als u gebruik maakt van een externe bedrijf die uw chatdienst levert, hier komen echter wel weer kosten bij kijken.

Ook weten of een livechat bij uw bedrijf past, neem een snelle bedrijfsscan af bij Scripted en ontdek de voordelen!

Teun Koldeweij

Oprichter Scripted Consultancy

https://www.scriptedconsultancy.com