Friesland watertours
Image default
Tuin en buitenleven

Waar vind je een goede besproeiingscomputer?

Ben je op zoek naar een beregening installatie voor in de tuin? Dit zorgt er voor dat de planten, het gras en alles dat je in het gazon hebt gepland automatisch van water wordt voorzien. Je hebt hier meerdere opties voor. Zo kun je dit doen met een automatische watertimer. Op deze manier moet je zelf nog wel handmatig de timer starten, maar loopt deze bijvoorbeeld na een half uur af. Nog slimmer is om een dit te automatiseren met een besproeiingscomputer of beregeningsinstallatie. Op deze manier maak je jouw tuin een heuse smart tuin!

Wat voor keuzes zijn er?

Je hebt meerdere keuzes als het gaat om het automatisch water geven van de tuin. Er zijn zelfs zoveel opties dat je misschien de bomen door het bos niet meer ziet! Zo kun je kiezen voor een automatische installatie met een computer. De computer is een apparaat dat je tussen de kraan en de slang monteert. Deze geeft precies door hoeveel water er nodig is en wanneer dit gegeven moet worden. Sommige besproeiingscomputers kunnen zelfs tot zes tuinslangen regelen.

Wat hang je aan het einde?

Aan het einde van de tuinslang heb je ook meerdere opties. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Zwenksproeier: Deze zet je neer op de grond. Dankzij het zwenkmechanisme sproeit het water alle kanten op. De sproeier beweegt ook nog eens in een rustige beweging.
  • Cirkelsproeier: Dit is een hele bekende soort sproeier. Deze sproeit in een grote cirkel, waardoor er een groot gebied van water voorzien kan worden. Helemaal fijn als je dit automatisch kan regelen met een beregeningsinstallatie van formaat!
  • Sectorsproeier: Dit is een sproeier die geschikt is voor hele grote tuinen. De sproeier kan een heel groot gebied van water voorzien. Koppel hier een sterke tuinslang met dito besproeiingscomputer aan en je hoeft je nooit meer zorgen te maken.

Wat als het regent?

Je kan dan het beste een regensensor of bodemvochtigheidsmeter kopen. Deze koppel je ook aan de slimme besproeiingscomputer en beregening installatie voor in de tuin. Als het regent, wordt dit opgemeten. De hoeveelheid water past zich dan automatisch aan!