Friesland watertours
Image default
Vervoer en transport

Vaarvakantie door Friesland

Heb je er wel eens aan gedacht om een vaarvakantie in eigen land te doen? De meeste mensen dromen van verre reizen met een boot, terwijl het eigen land ook voldoende te bieden heeft. Friesland mag bijvoorbeeld niet ontbreken op de lijst. Een vaarvakantie door Friesland kan jou weer een geheel nieuwe kijk op het land geven. Nederland heeft namelijk verschillende natuurgebieden en steden die niet over het hoofd gezien mogen worden en waarmee jij de beste tijd gaat beleven. Er zijn verschillende wateren die daarbij niet mogen ontbreken.

Met jouw eigen boot door de provincie

Voordat je een vakantie kunt gaan houden, moet je een goede boot aanschaffen. Een betrouwbare jachtmakelaar kan jou hier altijd bij helpen, zodat je uiteindelijk een boot hebt die volledig naar wens hebt. Doordat het zo luxe kan zijn als jij wilt, hoef je niets meer te kort te komen tijdens jouw reis. Daarna kan jouw reis door de provincie beginnen. Zo kun je onder andere over het Prinses Margrietkanaal varen. Dit kanaal gaat door heel Friesland, waardoor je iedere stad kunt gaan ontdekken. Door hiervoor zelf een goede route uit te stippelen, hoef je niets meer over te slaan en ben je een paar weken onder de pannen.

Meerdere alternatieve routes in de provincie

Het Prinses Margrietkanaal is onderdeel van de doorgaande route van Lemmer naar Delfzijl. Het is een relatief drukke vaarroute, doordat steeds meer bootbezitters hem ontdekken. Je kunt daarom ook naar een alternatieve route gaan kijken. Friesland heeft voldoende andere routes voor jou beschikbaar. Bij Lemmer kun je bijvoorbeeld al uit meerdere sluizen kiezen, zoals door de Grote Brekken naar Sloten te gaan. Bij de Jeltersloot kun je het kanaal weer oversteken. Zo kun je ook een deel van Groningen gaan ontdekken of naar boven richting de Waddeneilanden.

De route vooraf uitstippelen

Het is belangrijk dat je voor jezelf op voorhand al gaat bepalen welke routes je neemt. Je kunt in Friesland verschillende kanten op en bepalen of je de drukte mijdt of toch een deel van deze populaire wateren meepakt. Zo kun je jouw vakantie voor een groot deel al uitstippelen en uiteindelijk meerdere steden gaan bezoeken in de provincie. De weken die in het verschiet liggen, zijn herinneringen die voor altijd bij je blijven en je kunt het verder uitbreiden naar gelang je meer wilt zien.