Friesland watertours
Image default
Vervoer en transport

De mooiste vaargebieden van Nederland!

Het is weer zomer. Het is vaak erg zonnig in de zomer en de temperaturen kunnen daarbij hoog oplopen. Veel mensen zoeken daarom maar al te graag verkoeling in dit warme seizoen.

In dit artikel zullen de mooiste vaargebieden van Nederland worden besproken, zodat je goed op de hoogte bent van de prachtige natuurgebieden waar Nederland allemaal over beschikt. Als je in de zomer bijvoorbeeld een dagje vrij hebt en het is warm weer, is het zeker aan te raden om eens een lekker dagje te gaan varen in een van deze schitterende gebieden.

Een boot nodig?

Het is nog niet zo eenvoudig om aan een boot te komen. Je kan een boot huren, maar dit is vaak erg duur en minder voordelig dan wanneer je zelf in één keer een boot aanschaft. Een webshop die gespecialiseerd is in watersportartikelen en dus ook boten en vaartuigen, is Aquaservice. Je kan hier altijd terecht voor boten van erg hoge kwaliteit en eventuele reparaties en bootonderdelen. Service staat bij Aquaservice hoog in het vaandel en ze staan altijd voor je klaar. Als je dus op zoek bent naar een fijne boot, dan is het zeker handig om eens een bezoekje aan de webshop te brengen.

Het IJsselmeer

Een populair gebied in Nederland om een leuk vaartochtje te maken is het IJsselmeer. Het IJsselmeer bevindt zich tussen de Houtribdijk, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, de Noordoostpolder en de Afsluitdijk. Het is het grootste zoetwatermeer van Nederland en je kan daarom meerdere dagen spenderen op het veelzijdige IJsselmeer. De grootte van het meer is een van de redenen waarom het zo’n geliefd vaargebied onder Nederlanders is. De historische haventjes, adembenemende natuur en de knusse Zuiderzeestadjes maken jouw boottocht verder helemaal compleet!

De Biesbosch

De Biesbosch is een nog vrij onontdekt vaargebied. Zo kan je in alle rust dit fenomenale natuurgebied ontdekken, iets waar veel Nederlanders alleen maar van kunnen dromen. De Biesbosch is tevens een nationaal park, wat wil zeggen dat de natuur dus van uitzonderlijk hoog niveau is en als een ware lust voor het oog. De waterwegen kronkelen door het volledige natuurgebied, dus je kan alles goed bereiken. Waan je in een andere wereld in dit authentieke vaargebied en laat je verrassen door de ongerepte natuur en het zoete, kabbelende water.

De Westerschelde

Dit vaargebied is voor mensen die wel van een uitdaging houden. Het is van cruciaal belang dat je ervaring met varen hebt. Dit gebied kan voor beginners namelijk nogal gevaarlijk zijn. Als je zeker van je zaak bent en je vindt dat je een gevorderde zeeman bent, dan is dit echt een vaarroute voor jou. De pittoreske havens, de charmante stadjes, romantische restaurantjes en esthetische natuurgebieden vormen een prachtig schilderij. Kom jij het ook bewonderen tijdens je boottocht op de Westerschelde

En, ben jij al in de vaarstemming gekomen? Het is zeker een goed idee om eens bovenstaande natuurgebieden te bezoeken als je een echte natuurliefhebber bent. Geniet van de flora en fauna en ontdek wat Nederland allemaal te bieden heeft. Veel plezier!