Friesland watertours
Image default
Energie

Warmteverliesberekening laten maken

Zo weinig mogelijk warme laten ontsnappen

Je gebouw of ruimte warm houden en zorgen dat er zo weinig mogelijk warmte ontsnapt zou erg fijn zijn. Om dit zo goed mogelijk te doen is een warmteverliesberekening laten maken een goed idee. Wat is een warmteverliesberekening? Een warmteverliesberekening is een berekening van een gebouw of ruimte, waarmee het benodigde verwarmingsvermogen per vertrek, van het totaal en van de warmteopwekker bepaald wordt. Dit klinkt heel ingewikkeld, maar voor de specialisten is dit simpel. Zo’n berekening laten maken is wel handig. Zo weet je wat er verloren gaat aan warmte. Een warmteverliesberekening laten maken is handig, want hierbij wordt de capaciteit van vertrekken en de warmtepomp berekend. Dit is belangrijk om bij elke ruimte een gewenste temperatuur te bereiken. Bij installaties volgens BRL 6000-21 is een warmteverliesberekening zelfs verplicht. Mits deze gemaakt is volgens de volgens ISSO-publicatie 51, 53 of 57. Het hangt er dus vanaf, maar je kunt het beter gewoon laten doen, het levert namelijk fijne voordelen op.

 

Bespaar meer met een warmteverliesberekening

Met de heldere rapportage kan exact de juiste warmtepomp bepaald worden. Dat is voordeliger in de aanschaf en dit zorgt voor een jarenlang zuinig en probleemloos gebruik. Het exact berekenen van je warmteverlies is ook nog eens goed voor je portemonnee. Je bespaart namelijk na de berekening meer. Een warmteverliesberekeningen laten maken heeft een aantal doelen, namelijk;

  • een goed leefklimaat
  • comfort
  • energie besparen
  • een probleemloze installatie
  • secuur inregelen

Dit klinkt allemaal heel goed. Een warmteverliesberekening laten maken voor jouw gebouw of ruimte is dus helemaal geen slecht idee. Je bespaart straks meer energie en geniet van meer comfort door de juiste warmtepomp en altijd een fijne temperatuur. Laat het zo snel mogelijk doen door professionals, zij weten wat ze doen en kunnen het exact berekenen. Je ontvangt een mooi overzicht en krijgt kosteloos tips en adviezen. Wie weet heb jij binnenkort ook een probleemloze en energiezuinige installatie!

https://www.leever.nl/installatieberekening/warmteverliesberekening/

Gerelateerde artikelen

Hoe werk je veilig met elektra?

Een aggregaat huren: de voordelen