Friesland watertours
Image default
Vervoer en transport

De voordelen van het kopen van een boot bij een jachtmakelaar

Wanneer je een motorboot wil kopen kan dat een grote investering zijn. Het is vaak geen koopje en daarom wil je verzekerd zijn van iets dat waard is voor je geld. Iemand die je hierbij kan helpen is een jachtmakelaar. Zij nemen je mee in het zoek en koopproces en helpen je gedurende het hele traject.

 

Wat doet een jachtmakelaar?

Een jachtmakelaar is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van motorboten. Zij zijn de schakel tussen koper en verkoper en helpen mensen die op zoek zijn naar een motorboot bij het zoek- en koopproces. Jachtmakelaars zijn dus niet alleen maar bezig met het samenbrengen van vraag en aanbod. Jachtmakelaars hebben namelijk meerdere aanvullende diensten met betrekking tot aankoopbegeleiding, verkoopbegeleiding, maar ook taxaties. Allemaal zaken die we graag uit handen geven wanneer we op zoek zijn naar een mooie motorboot.

 

Vakkennis van een jachtmakelaar

Motorboten hebben een aanzienlijke waarde. Je mag er dan ook wel van uitgaan dat een jachtmakelaar de benodigde kennis heeft om klanten hier goed bij te kunnen helpen. Veel jachtmakelaars hebben dan ook jarenlange ervaring en veel kennis op dit gebied waardoor ze passende adviezen kunnen geven en oplossingen voor problemen kunnen bedenken. Hoewel een bootmakelaar in Nederland niet verplicht is bij de bootverkoop, is het wel raadzaam. Zeker wanneer je van plan bent een motorboot met een hogere waarde te kopen. De jachtmakelaar kan dan veel werk uit handen nemen.

 

Extra ogen tijdens oriëntatie

Een motorboot kopen kost veel geld en ook veel tijd. Om die reden is het belangrijk om in de oriëntatiefase al goed inzicht te hebben in jouw wensen en eisen. Zo verspil je geen tijd aan onrealistische boten of boten die juist niet jouw wensen en behoeften voldoen. Dit is dan ook vaak de fase waarin veel mensen al iemand omarmen in het zoekproces. Dit kan een vriend of familielid zijn, maar uiteraard ook een jachtmakelaar wanneer niemand in jouw nabije omgeving veel verstand heeft van motorboten. Een jachtmakelaar is dan vooral interessant wanneer je professionele vakkennis kunt gebruiken om te bepalen hoeveel een motorboot daadwerkelijk waard is bijvoorbeeld.

 

Voordelen van een jachtmakelaar

Dolman Yachting is een voorbeeld van een jachtmakelaar die je kan helpen bij het maken van een goede keuze voor een boot. Door hun jarenlange ervaring kunnen zij gepast advies geven en helpen bij het vinden van een geschikte motorboot. Ook ondersteunen zij je in het koopproces van een boot met professionele begeleiding en advies. Daarnaast helpen zij ook met het geven van advies op fiscale aspecten. Zo kun je bijvoorbeeld dingen belastingtechnisch handig regelen. Ook helpt Dolman Yachting hun klanten bij het transporteren van vaartuigen over het water. Wat ook interessant is aan een jachtmakelaar is hun grote netwerk. Hierdoor kun je bijvoorbeeld makkelijker een geschikte ligplaats of stalling vinden zodat je een fijne plek hebt voor jouw nieuwe boot.

Gerelateerde artikelen

Na Nomi levert voor u de beste winkel displays.

Groenafval

Vaarvakantie door Friesland