Friesland watertours
Image default
Woning en Tuin

Het gemak van VVEGemak

VVEGemak is er zoals onze naam al doet vermoeden om je te helpen bij allerlei zaken omtrent VvE, Vereniging van Eigenaren. Ons doel is leden van deze verenigingen het zo gemakkelijk mogelijk te maken met de diensten die wij aanbieden. Onze diensten zijn zeer divers en daarom niet alleen voor leden, maar ook voor overheden en VvE-beheerders toegankelijk én handig.

Adviseren VvE

VVEGemak heeft in veel gevallen een ondersteunende en vaak ook adviserende rol, naar zowel leden als naar overheden. Vanuit deze rol bieden we advies op allerlei manieren aan. Zo geven we voorlichtingen in samenwerking met overheden voor en over VvE’s.

Overig advies

Denk naast bovengenoemd advies ook aan juridisch en notarieel advies, waarbij VVEGemak goede juristen in huis heeft en goede contacten heeft met notarissen maar ook aan technisch beheer en advies en advies dat betrekking heeft op gemengde complexen.

Gemengd complex VvE

Steeds vaker komt het voor dat er een gemengd complex VvE ontstaat, doordat huurders en eigenaren in een gezamenlijk gebouw wonen. Door dit niet apart te zien, maar juist zowel de huurders als de eigenaren te betrekken bij besluitvorming, creëer je een goede woonsfeer. VVEGemak kan ondersteunen in het neerzetten hiervan en hierbij ongemak voorkomen bij alle bewoners, dit door het geven van voorlichtingen, het uitbrengen van advies en eventueel (tijdelijke) ondersteuning.

Duurzaamheid

Een topic dat steeds belangrijker is en ook nog belangrijker wordt: duurzaamheid. Ook in het ondersteunen hierbij kunnen wij als VVEGemak helpen. Zo kunnen we advies uitbrengen omtrent energielabels en ondersteunen in het neerzetten van een meerjaars duurzaamheidsplan. Hiermee wordt niet alleen het milieu, maar uiteindelijk ook de portemonnee geholpen.

Online systeem VvE

VVE kan een hoop papierwerk met zich meebrengen vanuit de financiële en boekhoudkundige kant. Dit maken wij een heel stuk gemakkelijker met het online systeem vve. De maandelijke rompslomp die hier normaal bij komt kijken is verleden tijd en de boekhouding is hiermee elke maand in een handomdraai voltooid. Het gemak public online systeem VvE zorgt daarnaast voor kostenbesparing van een professionele VvE-beheerder. Daarnaast is het systeem te gebruiken voor ledenadministratie, zodat ook dat online geborgen is en je kunt een onderhoudsbegroting voor meerdere jaren online zetten en beheren met dit systeem.

Ledenvergaderingen

De ledenvergadering is een terugkerend punt bij elke VvE. Iets wat er dus standaard bij hoort, maar in sommige situaties lastig kan zijn door bijvoorbeeld het aansnijden van onderwerpen die veel mensen aangaan of het missen van vertrouwen bij leden. VVEGemak kan ook hierin ondersteunen voor een ledenvergadering voor te bereiden, voor te zitten, bij te wonen of te notuleren. Dit kan helpen bij een soepele verloop en / of een basis leggen voor volgende vergaderingen.

Verzekeren

Een ander punt waar niet aan te ontkomen valt zijn de verzekeringen. Een VvE is namelijk wettelijk verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Naast deze opstalverzekering wordt ook een aansprakelijkheidsverzekering aanbevolen. VVEGemak kan hierin ondersteunen voor het opvragen van offertes en hiermee de beste verzekering voor jouw VvE uit te kiezen aan de hand van deskundig advies. Ook hiermee kunnen kosten bespaart worden in een handomdraai.

https://vvegemak.nl/diensten/basic-beheer/