Friesland watertours
Image default
Energie

Werken als een handelaar

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat iemand, of het een kennis of vriend is,  in de handel is of misschien wel een handelaar is. Over het algemeen is een handelsbaan een baan die een gespecialiseerd vak is waarvoor geavanceerde training en opleiding vereist is, maar niet van een 4-jarige hogeschool of universiteit, zoals een timmerman of ook wel een Elektricien . Handels arbeiders krijgen hun opleiding en training via leerlingplaatsen, on-the-job training, gespecialiseerde onderwijsprogramma’s en soms ook beroepsscholen. Hoewel velen denken aan de bouwsector wanneer de handel wordt genoemd, omvatten de beroepen ook piloten, tandtechnici, paralegals, huis inspecteurs, paramedici en nog veel meer beroepen.

Verschil tussen geschoolde en algemene arbeiders

De term bekwame beroepen verwijst van oudsher naar beroepen die binnen de bouw- of ook wel de productie-industrie vallen. Degenen in de geschoolde beroepen hebben een zeer geslepen en gespecialiseerd vak, dat een hoog niveau van training, opleiding en kennis vereist. Deze term betekent wel niet dat de andere handelsberoepen niet of minder geschoold zijn. De term geschoold is waarschijnlijk ontstaan ​​om een ​​onderscheid te maken tussen handelaars en de algemene arbeiders naast wie ze werkten, die geen formele opleiding of training hadden genoten. Het bouwen van beroepen wordt nu vaker gebruikt binnen de beroepen, in plaats van bekwame ambachten.

Voordelen van de bouwsector

De bouwsectoren hebben enkele van de hoogste waarderingen voor werktevredenheid. Het is heel erg bevredigend en lonend werk daarnaast ook tastbaar werk dat jij met jouw eigen handen kan doen en biedt geweldige voordelen, waaronder competitieve salarissen, een goede balans tussen werk en privéleven, uitgebreide gezondheids- en welzijns voordelen en meer. Ook is er momenteel veel vraag naar bouwvakkers, en dat zal ook in de toekomst zo blijven. Handelaars hebben vaardigheden die bijna onmogelijk uit te besteden of te automatiseren zijn, wat veel werkzekerheid betekent. De beste manier om in een bouwvak te komen is via een geregistreerd stageprogramma. Leerlingplaatsen bieden onderwijs zowel in de klas als door echte, praktische ervaring samen met doorgewinterde professionals, zoals samen lopen met een Elektricien, in hun respectieve beroepen.