Friesland watertours
Image default
Tweewielers

JZ Fietstechniek, fietsenmaker in Veenendaal

JZ Fietstechniek is een betrouwbare fietsenmaker gevestigd in Veenendaal, bekijk de website voor meer informatie. Het kan geen kwaad om een betrouwbare fietsenmaker te hebben die u helpt wanneer uw fiets bepaalde reparaties nodig heeft. Het is absoluut geen slecht idee om uw fiets geregeld in onderhoud te geven bij een fietsenmaker. Ja, u kunt sommige klusjes ook wel zelf uitvoeren. Maar als u niet helemaal zeker bent van uw skills is het ten zeerste aan te raden niet zelf wat te gaan prutsen. 

De fietsenmaker in Veenendaal en terugkerende problemen

De fietsenmaker in Veenendaal krijgt voortdurend dezelfde problemen van klanten te horen en onder ogen. Twee van de meest voorkomende problemen die hij snel en secuur voor u weet op te lossen. 

Probleem: ik blijf maar lekke banden krijgen. Zijn de binnenbanden defect?
Wat is er gebeurd: Uw fiets heeft mogelijk een te lage bandenspanning, er zit iets in de band of ze zijn niet goed gemonteerd. Een lage bandenspanning kan ertoe leiden dat een binnenband tegen de velg wordt gekneld. Op de zijkant van uw band is het aanbevolen PSI (pounds per square inch) bereik te vinden. De fietsenmaker pompt de binnenband op tot ten minste het onderste getal. Als u een zwaardere bestuurder van uw fiets bent (meer dan 100 kilo gewicht inclusief uw fiets), vult hij deze tot het maximale getal. Als u zelf voornemens bent de lekke band te verwisselen, een tip: ga dan met uw vinger langs de binnenkant om te controleren op vreemde voorwerpen (zoals een klein stukje grind of glas) die een andere lekke band kunnen veroorzaken. Voordat u een nieuwe binnenband opblaast, controleert u of deze niet tussen de velg en de band zit. 

Probleem: Mijn ketting blijft eraf knallen.

Wat is er gebeurd: U heeft niet zacht doorgetrapt bij het schakelen tussen de versnellingen. Als u hard trapt tijdens het schakelen, vooral heuvel opwaarts, moet de ketting harder werken om te bewegen omdat hij al onder zware weerstand staat. Probeer het af te zwakken bij het schakelen. Je verliest geen momentum, maar door het vermijden van een last-minute, paniekerige schakeling, moet uw ketting precies daarnaartoe waar u hem wilt hebben. Als u zacht trapt, maar toch uw ketting eraf gaat, is er zeker professionele hulp nodig. 

Gerelateerde artikelen

Een fiets kopen bij een fietsenwinkel in Enschede

Direct een elektrische driewielscooter kopen