Friesland watertours
Image default
Woningen

Kalkproblemen met ons water

Kalk in ons water is iets waar we ons niet zo bewust van zijn. Toch is het een grote vijand van onze glazen en huishoudelijke apparatuur dat gebruikt maakt van water. Zo zie je kalkaanslag snel in je kopjes, zorgt veel kalk in water voor thee dat niet van je glazen gaat en zorgt het voor nachtmerries bij het schoonmaken van de badkamer. Maar hoe kom je er vanaf?

 

Waterontharders tegen kalk

Kalk is niet alleen maar slecht, laten we daar duidelijk over zijn. Voor onze glazen is het misschien niet zo prettig, maar voor onze gezondheid wel. Het binnenkrijgen van kalk kan zelfs goed voor ons zijn. Toch willen de meeste mensen af van kalk in het water want het heeft veel nadelen. 

 

De huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, waterkoker, koffiezet apparaat en zelfs de wasmachine gaan er namelijk minder lang door mee. Het kalk zorgt namelijk voor ophopingen waardoor bijvoorbeeld je waterkoker langer moet werken. Zit er structureel te veel kalk in het water dan hebben je apparaten het simpelweg zwaarder en gaan ze minder lang mee. Een waterkoker is nog te overzien, maar met een wasmachine is dit al anders en zeer kostbaar.

 

Het is daarom verstandig om je water dan ook goed te ontkalken om het zo maar te noemen. Hiervoor kun je een hoop verschillende methoden uitproberen, maar een waterontkalker kopen is de eenvoudigste. Hiervoor zijn er talloze opties van industriële apparatuur tot een doe-het-zelf waterontharder. 


De laatstgenoemden zijn het makkelijkst voor ons als consument, maar welke moet je nou gebruiken? Hier vind je een vergelijking tussen de amfa 4000 test met de aquamag 7000. De sterktes van de magnetische werking worden hier bijvoorbeeld duidelijk. Zo kun je voor jezelf bepalen welke het beste bij je past. Een van de belangrijkste verschillen tussen deze waterontharders en de grote industriëlere apparatuur is de kostprijs. Hier zitten soms grote verschillen tussen.