Alles over versterkingshoeken

Wie iets maakt, wil er voor zorgen dat het lang goed blijft. Of het nu een stoel, een zolder of een terras is, je wil dat alles stevig in elkaar zit. Maar hoe doe je dat dan? Met versterkingshoeken natuurlijk! Een versterkingshoek is een klein, gebogen plaatje van staal of RSV waarmee twee elementen die haaks op elkaar staan verbonden kunnen worden. Je kan versterkingshoeken gebruiken voor houtverbindingen, balkverbindingen, betonverbindingen en nog veel meer. Versterkingshoeken heb je dus echt nodig als je iets in elkaar wil gaan zetten. Er zijn verschillende soorten versterkingshoeken: hoekankers, hoekijzers en stoelhoeken. In dit artikel vertel ik je meer over elk van deze producten.

Hoekankers zijn dus stalen verbindingsmiddelen waarmee je balken loodrecht op elkaar kan bevestigen. Bij BNV Tools zijn de hoekankers altijd verzinkt, waardoor de extra stevig zijn. Er zijn twee soorten hoekankers, eentje zonder ril en eentje met ril. Deze ril is een soort extra verstevigingsmiddel. Als je dus hele zware dingen aan elkaar wil bevestigen, dan is het slim om een hoekanker met ril te gebruiken. Hoekankers vindt je in allerlei verschillende vormen en maten. Het anker bestaat altijd uit twee delen, dus de lengte wordt aangegeven als bijvoorbeeld 175×180 mm (de lengte van het ene plaatje is dus 175 en de ander 180). De breedte wordt wel normaal aangegeven, dus bijvoorbeeld 60 mm. Hoekankers leehnavasor hebben altijd veel verschillende gaten, hier kan je schroeven door heen doen om ze zo te bevestigen.

Hoekdragers lijken op hoekankers, maar over het algemeen zijn ze veel langer en dunner en hebben ze bijna geen gaten. Hoekdragers zijn vooral geschikt om planken haaks op een muur te bevestigen.

Als laatste hebben we stoelhoeken, dit zijn kleine hoekijzers die speciaal gemaakt zijn om stoelen te verstevigen.

Gelijk zin om iets te bouwen of te verstevigen? Breng dan eens een bezoekje aan de website van BNV Tools.

https://www.bnvtools.nl/