Zelf weed kweken? Bestel je zaden online bij Weed Seeds Express

Dagelijks krijgt Weedseedsexpress veel vragen over autoflowering. Wat is het? Wat is het verschil met traditionele weed zaden? Wat zijn goede autoflowers voor beginnende kwekers? Enzovoort. We geven een korte toelichting met voorbeelden van populaire autoflower weed zaadjes. Auto is het Griekse woord voor ‘zelf’. Flower is de Engelse term voor bloem. Autoflower weed kun je kortweg omschrijven als zelfbloeiende weed. Zelfbloeiend wil zeggen dat de plantjes na een week of drie vanzelf gaan bloeien. Natuurlijk hebben ze mest en licht nodig, maar ze groeien verder heel gemakkelijk en snel. Autoflower weed kun je binnen en buiten kweken. Gemiddeld genomen is de opbrengst van buitenplanten groter.

Gorilla glue autoflower

Gorilla glue autoflower is een zaadje dat ook wel bekend staat als gorilla glue 4. Deze zaden zijn de afgelopen jaren veelvuldig in de prijzen gevallen bij weed planten wedstrijden. De toppen van de plant zijn behoorlijk plakkerig. Dit is -hoewel misschien een beetje lastig bij het afknippen- een onderscheidend goed kenmerk. Het betekent namelijk dat het THC-gehalte bovengemiddeld hoog is. Bij sommige gorilla glue autoflowers gaat het om ruim 26%. De smaak van de weed wordt door rokers bestempeld als: Citrus, dennen, diesel, fruitig en zoet. De meeste mensen worden van gorilla glue bijzonder energiek en uitgelaten.

Northern lights autoflower

De belangrijkste features van northern lights autoflower voor je op een rijtje:

-CBD-gehalte 0,2%;

-THC-gehalte 20%;

-70% Indica, 10% Sativa en 20% ruderalis;

-ruderalis x northern lights;

-opbrengst van planten die binnen groeien max 200 gram per m²;

-opbrengst van planten die in de buitenlucht groeien max 400 gram per m²;

-hoogte planten die binnen groeien max 120 cm;

-hoogte planten die in de buitenlucht groeien 170 cm.

Qua bloeitijd kun je overigens rekenen op ruim 60 en soms zelfs 70 dagen. De schimmelbestendigheid is gemiddeld, dus houd wat dit betreft een oogje in het zeil.

 

Ook andere autoflower zaden worden uitgebreid beschreven op de website. Aanraders zijn onder meer Mazar, Santa Maria, Critical, Girl Scout Cookies en Big White Widow.

https://weedseedsexpress.com/