Friesland watertours
Image default
Hobby en vrije tijd

Een sloep kopen bij Just Marine

De sloep is in de pleziervaart het ultieme genieten tussen de minder onderhoudsvriendelijke motorkruisers en zeilboten. De motorsloep is tijdloos en degelijk. Door de geringe kruiphoogte en diepgang van de sloep zijn veel kanaaltjes en beekjes bevaarbaar. Iedereen kan kalm en met alle gemak een sloep rustig langs de rietkragen manoeuvreren.

Beproefd

Oorspronkelijk is een sloep de reddingsboot van een zeeschip. Aangezien een schip meestal in extreme omstandigheden vergaat is het van belang dat de reddingsboot die omstandigheden kan weerstaan. Ook met harde wind en hoge golven zal de sloep niet kapseizen en zinken. Later, als het zeeschip voor de sloop was, werden de reddingssloepen nog wel eens gebruikt voor de hengelsport. Een sloep gaat langer mee als het zeeschip zelf. Door al deze ervaring is de sloep te omschrijven als veilig en degelijk. Het is beproefd, de sloep heeft zich op alle fronten bewezen. Nu is de sloep aangepast aan de tijd. Vroeger moesten de zeelieden roeien om vooruit te komen. Anno nu heeft een motorsloep alle comfort met een stille motor. Uiteraard is een moderne sloep uitermate geschikt voor de hengelsport, en dit op zowel zoet als zout water.

Voor iedereen geschikt

Door al de ervaringen is een motorsloep een makkelijke boot. Door de geringe lengte en maximum snelheid is het hebben van een vaarbewijs niet nodig. Gelijk bij de eerste proefvaart zal u opvallen dat het zicht formidabel is, dat er nergens een dode hoek is, en dat de stuurman alles bij de hand heeft. Alle gegevens en bedieningen zijn rond het roer gemaakt. Daarbij is een sloep een opgeruimde boot met voldoende opbergingsmogelijkheden onder de banken. En dan komt het varen zelf; een vaartuig wat direct op het roer reageert en een korte draaicirkel heeft. Een beetje achteruit slaan is voldoende om de sloep te laten stoppen. De jarenlange ervaring in het ontwerp heeft veel gebracht. De sloep is uitermate geschikt voor zowel de beginnende als de ervaren watersporter.

Waardevast

Bij normaal onderhoud en gebruik gaat een sloep decennia lang mee. Daarbij is de sloep tijdloos en uitontwikkeld; er zal niet echt een veel moderner op de markt komen. Dit maakt een sloep waardevast en een goede investering. Vele seizoenen zult u met de betrouwbare motorsloep prachtige dagtochten kunnen maken met alle rust en vrijheid. En juist dat gevoel van vrijheid is een gegeven en niet te omschrijven, alleen te ervaren. Er is genoeg zitruimte voor vrienden en familie, en zo toert u met uw gezelschap langs de mooiste plekjes. Na dat stukje toeren legt u het ergens bij een steiger aan of ten anker, om later verder of terug te varen. Het hebben van een sloep is puur genieten tegen relatief weinig kosten. Bij Just Marine treft u een reeks modellen sloepen aan tegen een scherpe prijs. Aldaar treft u sloepen aan voor alle vaargebieden; van compacte modellen voor de grachten tot geschikt voor open water.

https://www.justmarine.nl/boten/sloepen.html