Friesland watertours
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarom moet je een salonboot huren in Amsterdam?

Salonboot Amsterdam, oftewel een rondvaartboot in de hoofdstad van Nederland. Waarom zou je een salonboot huren in Amsterdam? Er zijn diverse redenen te bedenken waarom je voor een salonboot kunt kiezen. Zo is het één van de leukste manieren om de stad te ontdekken. Je vaart langs alle bekende en minder bekende plekjes en ervaart Amsterdam op een geheel andere wijze dan met gewone touringcar of fiets. Maar dat is niet het enige wat je met een salonboot in Amsterdam kan. Salonboten zijn ook zeer geschikt voor een lunch, diner of borrel met vrienden, familie of zakenrelaties.

De salonboot

Een salonboot in Amsterdam is dus een ideale manier om een stedentrip te combineren met een gezellig dagje uit. En wist je dat de eerste salonboten dateren uit de 18e eeuw? Salonboten zijn geweest eeuwenlang gebruikt als vervoermiddel in Amsterdam. Tegenwoordig kun je ze gebruiken om op een unieke manier van de stad en haar omgeving te genieten.

De verschillende routes

Er zijn verschillende routes die je met een salonboot in Amsterdam kunt varen. je kunt bijvoorbeeld door de Amstel, de Prinsengracht of de Keizersgracht varen. Maar je kunt ook buiten het centrum gaan en de polders of Amsterdam Noord ontdekken. Salonboten zijn dus geschikt voor allerlei gelegenheden. Je kunt een romantisch tochtje maken met je partner, maar ook een gezellig dagje uit met vrienden of familie. Er zijn verschillende mogelijkheden en het is aan jou om een keuze te maken.

Lunchen of dineren aan boord

Je kunt ook lunchen of dineren aan boord van een salonboot in Amsterdam. Dit kan op verschillende plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld aanmeren aan een kade waar verschillende restaurants zijn. Of je kunt je lunch of diner op de salonboot laten bezorgen, zodat je daar tijdens het varen van kunt genieten. Salonboten worden ook steeds vaker gebruikt voor zakelijke gelegenheden zoals vergaderingen, presentaties of bedrijfsfeesten.

Prijs van het huren van een salonboot

Het huren van een salonboot in Amsterdam is niet duur. De prijs voor een dagtocht begint bij ongeveer € 150. Voor deze prijs heb je de boot meestal ongeveer vier uur tot je beschikking. Wil je de salonboot voor een langere periode huren, dan is dit meestal ook mogelijk. De prijs is dan afhankelijk van het aantal uren dat je de salonboot wilt huren en het seizoen waarin je wilt huren. Salonboten worden meestal per dag of halve dag verhuurd, maar het is ook mogelijk om ze voor een langere periode te huren.

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een salonboot in Amsterdam huurt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Bedenk bijvoorbeeld hoeveel mensen je mee wilt nemen op de Salonboot tocht. Salonboten bieden meestal plaats aan maximaal 12 personen, maar er zijn ook grotere salonboten die plaats bieden aan maximaal 20 personen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de weersomstandigheden. Als het regent, is het natuurlijk minder aangenaam om met een open salonboot in Amsterdam te varen. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een salonboot met een gesloten kajuit. Je kunt ook een verwarming huren voor de salonboot als het buiten koud is.