Friesland watertours
Image default
Aanbiedingen

Wat kan de reddingsdienst voor mij betekenen?

Je moet er niet aan denken dat je een ongeval krijgt op het water. Iemand valt op de boot en komt er niet meer uit. Je wilt hem graag redden, maar het water is zo koud dat je bang bent dat je zelf niks meer kan doen. Je besluit de reddingsdienst in te schakelen, maar de tijd blijft tikken. Het is een van de grootste nachtmerries voor boten in de winter. Het water om hun heen is enorm koud en het is gevaarlijk om in te vallen. In dit artikel beschrijf ik wanneer je de reddingsdienst moet inschakelen.

Onderkoeld

Onderkoeling is door veel mensen redelijk onderschat. Spieren worden slap en bewegen wordt moeilijk. Bij een watertemperatuur van 10 graden duurt het nog 3 uur voordat het lichaam volledig onderkoeld is, maar bij een watertemperatuur duurt dit slechts 9 minuten. Het is belangrijk dat een slachtoffer zo snel mogelijk uit het water wordt gehaald wanneer er een ongeval plaats vindt op het water.

Wat doet de reddingsdienst?

De belangrijkste taak van de reddingsdienst is het redden van mensen uit het water. Levens moeten worden gered. Echter doet de reddingsdienst nog veel meer naast het hulpverlenen en redden. Al wil je hulp te water voor bijvoorbeeld pech kan je de reddingsdienst bellen om te vragen of ze je naar een bepaalde locatie kunnen slepen. Wanneer het probleem ter plaatse kan worden opgelost is de reddingsdienst bereid te duiken om onderwaterwerkzaamheden op te lossen en om spullen op te duiken. Ook wanneer je last hebt van milieuvervuiling door bijvoorbeeld een lekkage is de reddingsdienst er om de lekkages te dichten.

Heeft u een ongeval op water? Wees niet bang voor de kosten en schakel de reddingsdienst direct in. Het redden van levens is altijd gratis en de reparatiekosten kosten u ook meestal niks door de standaard bootverzekering.