Friesland watertours
Image default
Aanbiedingen

Een grote kamerplant is de eyecatcher in de ruimte

 

Een ruimte zoals een woonkamer kan zeer moeilijk zijn om tiptop in te richten. De muren kunnen zelfs na wat schilderijen nog saai ogen en de dooie hoek krijg je maar niet gevuld. Er zijn meerdere opties waar je een saaie hoek mee kan vullen, denk aan een lamp, hoge kandelaars, hangplanten of een grote kamerplant. Wij zouden kiezen voor Grote kamerplanten omdat, het een speels en kleurrijk item is. De groene bladeren brengen kleur in de ruimte en ze vullen een hoek perfect op. Maar welke kamerplant kies je dan? Er zijn namelijk veel verschillende kamerplanten. Zelf op onderzoek uitgaan welke je het mooist vindt is een goede eerste stap, maar de plant moet ook passen bij de rest van de ruimte. Wil je weten over verschillende grote kamerplanten? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

 

Een bewegende kamerplant

Calathea is een grote kamerplant die ook wel de plant met meerdere kleuren wordt genoemd. De bovenkant van het blad is groen met wit. In het groene blad zitten een paar witte strepen verwerkt. De onderkant van het blad is bordeauxrood van kleur. Het mooie aan deze plant is dat je van allebei de kleuren kan genieten, de plant beweegt namelijk. Overdag staan de bladeren uit, hierdoor zie je de bovenkant voornamelijk en in de nacht gaan de bladeren meer naar binnen staan, hierdoor zie je de bordeauxrode kleur.

 

Zuid-Afrikaanse plant

Zuid-Afrika is een warm land waar sommige gebieden tropische zijn. In de tropische gebieden groeien ook tropische planten die uiteindelijk in Nederland terecht zijn gekomen. Een van de die planten is de Strelitzia. De Strelitzia heeft grote groene bladeren die de vorm van een veer hebben. Het uiterlijk van de plant geeft je gelijk het gevoel dat je in de jungle bent.

 

Een grote kamerplant met positieve voordelen

Als je een grote kamerplant wilt met positieve voordelen, dan is het handig om eens te kijken naar een Kentiapalm. Deze plant heeft namelijk een luchtzuiverende werking, dit wil zeggen dat de plant alle vuile luchtdeeltjes omzet in groene energie. Daarnaast staat de plant bekend om zijn mooie groene bladeren.

 

https://www.fleurdirect.nl/