Zo herken jij Giardia bij jouw hond

Als jouw hond voor het eerst zijn kont over de grond heen beweegt kan dit een grappig gezicht zijn. Je vraagt je dan ook vast af wat de betekenis is van deze beweging? Nou, voor de hond kan dit niet altijd zo grappig zijn, het kan namelijk betekenen dat hij ergens last van heeft. Het kan iets onschuldigs zijn zoals zand of bladeren wat blijft plakken, maar het kan ook betekenen dat je hond last heeft van wormen of anaalklieren. Voor dat je kan vaststellen of je hond dit werkelijk weet, is het handig om te weten hoe dit er uit ziet. Gelukkig vertellen wij jou hier meer over! Links en rechts van de anus bevinden zich de anale klieren van de hond. De klieren produceren een afscheiding. Deze afscheiding laat geurtekens achter. Als je hond last heeft van de anaalklieren dan betekent het dat de klieren verstopt zitten. Wil je meer weten over deze vervelende ontsteking? Lees dan snel verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

 

Dit kan verstopte anaalklieren veroorzaken

Zoals eerder verteld hoeft ‘sleetje rijden’ niet altijd een vervelende nasleep te hebben. Het kan in het kleinste geval alleen zand of gras zijn wat op dat moment irriteert. Probeer als je hond sleetje rijd gelijk naar het achterste te kijken, zie je geen gras of zand meer? Dan kan verstopte anaalklieren van een hond betekenen. Weet u niet zeker wat het is of wat u moet doen? Raadpleeg dan voor de zekerheid een dierenarts. Als verstopte anaalklieren de diagnose is, dan moeten de anaalklieren geleegd worden. Maar voor dat dit kan gebeuren moet uw hond vaste uitwerpselen hebben, een van de grootste oorzaken is namelijk dunne uitwerpselen. Anaalklieren dienen er voor om afscheiding te produceren en ze geven dit door aan de anale zaken. Als ze niet geleegd kunnen worden hoopt het op in de zakken. Hierdoor ontstaat uiteindelijk de ontsteking.

 

Wil je meer informatie?

Als je hond vaker sleetje rijdt dan is verstandig om de dierenarts in te schakelen. Op deze manier weet je wat er met je hond aan de hand is en kan hij of zij behandeld worden. Maar het is vanaf nu wel verstandig om uit voor zorg maatregelen te nemen. Diarree kan namelijk ontstaan door het eten van je hond. Bij Belffor hebben deze speciaal hondenvoer die zorgt voor vaste uitwerpselen. Hierdoor heeft je hond minder last van verstopte anaalklieren. 

https://nl.bellfor.info/