Friesland watertours
Image default
Bedrijven

5 tips voor het onderhouden van jouw boot

Heb je recentelijk een nieuwe boot gekocht? Of ben je nog steeds erg blij met de boot die je al een langere tijd hebt? Ongeacht hoe lang je jouw boot al hebt, is het zaak om jouw boot goed te onderhouden. Iets wat je daarvoor absoluut nodig hebt, is voldoende tijd. Alleen als je voldoende tijd hebt, kun je jouw boot op de juiste manier onderhouden.

Iets wat je ook nog nodig hebt, zijn de juiste hulpmiddelen. Verder moet je ook weten hóe je een boot kunt onderhouden. Over het onderhouden van een boot vind je gelukkig in dit artikel 5 handige tips. 5 handige tips waarmee je jouw boot op de perfecte manier kunt onderhouden.

Tip 1: maak je boot regelmatig heel goed schoon

Allereerst is het advies om jouw boot regelmatig heel goed schoon te maken. Dit heeft betrekking op de buitenzijde van de boot, maar ook zéker op de binnenkant van de boot. Als je zowel het interieur als het exterieur netjes schoon weet te houden, geniet je van een fraaie boot. Bovendien weet je hiermee in de boot ook de gewenste hygiëne te verkrijgen.

Tip 2: poets jouw boot regelmatig

Ook is het advies om jouw boot met enige regelmaat te poetsen én te polijsten. Iets wat je daarvoor absoluut nodig hebt, zijn de juiste polijstmiddelen. Wat de juiste polijstmiddelen zijn? Nou, je kunt hierbij onder meer denken aan een goede poetsmachine voor een boot. Met een dergelijke machine kun je jouw boot op de perfecte manier polijsten, waardoor jouw boot weer gaat stralen. Daarvoor heb je overigens ook de juiste poetsmiddelen voor nodig; durf hier echt in te investeren.

Tip 3: herstel regelmatig kleine plekjes

Als je veelvuldig van jouw boot gebruik maakt, bestaat de kans dat er kleine plekjes ontstaan. Zo kan het materiaal gaan slijten en kunnen ook verschillende onderdelen slijten. Om zo lang mogelijk van jouw boot te kunnen genieten, is het advies om deze kleine plekjes tijdig aan te pakken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld speciale onderhouds- en reinigingsmiddelen voor gebruiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om vinyl polish te gebruiken voor de vinyl onderdelen van jouw boot.

Tip 4: maak je boot elk jaar winterklaar

Als je zo lang mogelijk van jouw boot wilt genieten, is het zaak dat je deze in de winter goed beschermd. Zo is het weer wenselijk dat je de boot in de winter in een overdekte stalling bewaard. De kans is groot dat dit bij jou in de buurt door bijvoorbeeld een jachthaven aangeboden wordt. Door jouw boot op een dergelijke manier op te bergen, voorkom je dat bijvoorbeeld het koude weer van invloed is op de staat van de boot. Je verlengt hiermee de levensduur van jouw boot, terwijl jouw boot ook nog eens netjes blijft. Dit scheelt in het voorjaar in ieder geval weer een paar uurtjes schoonmaken.

Tip 5: laat de boot regelmatig nakijken

Tot slot kan het geen kwaad om de boot regelmatig na te laten kijken. Laat bijvoorbeeld goed de motor nakijken, maar ook bijvoorbeeld de elektrische systemen in jouw boot. Door hier met enige regelmaat naar te laten kijken, kun je mogelijke slijtage of problemen tijdig oplossen. Dit kun je eigenlijk als preventief onderhoud zien, waarmee je het nodige geld weet te besparen.

Al met al is het onderhouden van een boot geen hogere wiskunde. Het is vooral van belang dat je hier de juiste middelen voor aanschaft én dat je hier voldoende tijd voor vrijmaakt. Besteed de nodige tijd aan het onderhoud van jouw boot, zodat je jarenlang van jouw boot kunt genieten!

https://sailspecials.nl