Friesland watertours
Image default
Dienstverlening

Zorgverzekering voor immigranten

Komt u vanuit het buitenland (tijdelijk) naar Nederland om te werken? Dan is het belangrijk om voor uzelf een zorgverzekering af te sluiten. Bijna iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om minimaal een basisverzekering te hebben. Hiermee bent u verzekerd voor de meest noodzakelijke medische zorg. Er zijn veel zorgverzekeraars waaruit u kunt kiezen. Zorgverzekeraar HollandZorg is een van de weinige aanbieders als het gaat om een speciale zorgverzekering voor immigranten. Wij houden rekening met uw situatie en we zorgen ervoor dat het afsluiten van de zorgverzekering zo soepel mogelijk verloopt. U heeft immers al genoeg zaken om te regelen.

EHIC pas HollandZorg

Wanneer u een zorgverzekering afsluit, ontvangt u van ons een zorgpas. Hierop worden de gegevens van uw verzekering vermeld en ook uw persoonlijke gegevens. Het is belangrijk om deze pas bij u te hebben als u bij een zorgverlener komt. Bij HollandZorg is uw zorgpas ook meteen uw EHIC pas. Dit staat voor European Health Insurance Card en met deze pas heeft u recht op vergoeding van zorg wanneer u verblijft binnen Europa. In elk land is het anders geregeld met de vergoedingen. Op de website van de Europese Commissie vindt u meer informatie. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen, zodat wij u verder kunnen helpen.

Voordelen voor werknemers en werkgevers

HollandZorg maakt het afsluiten van een zorgverzekering niet alleen makkelijk voor werknemers. Ook aan werkgevers hebben wij gedacht. Zo hebben we een speciaal werkgeversportaal ontwikkeld, waarmee het eenvoudig is om werknemers snel aan en af te melden. Daarbij heeft u altijd inzicht in de polisadministratie van elke werknemer. Wanneer u een buitenlandse werknemer bij ons aanmeldt, kunt u ook direct zorgtoeslag aanvragen. HollandZorg heeft een koppeling gemaakt met de Belastingdienst, zodat u dit in een handeling kunt regelen. Wanneer een arbeidsmigrant weer vertrekt, dan kan de zorgverzekering eenvoudig stopgezet worden.

https://www.hollandzorg.com/nl