Friesland watertours
Image default
Gezondheid

wat heb je allemaal nodig voor een kampeervakantie?

De zomervakantie komt steeds dichterbij. En dat betekent dat het hoog tijd is om voorbereidingen te treffen voor de kampeervakantie die je gepland hebt. Maar wat heb je allemaal nodig als je van plan bent om te gaan kamperen? In elk geval meer dan je denkt! Met onderstaande checklist van belangrijke spullen die je echt niet kunt missen bij het kamperen, komt het helemaal goed met de voorbereiding op jouw vakantie!

1. Een geschikte tent

Een van de belangrijkste spullen die nodig zijn als je een kampeervakantie gaat ondernemen, zijn kwalitatief goede en betrouwbare tenten. Echte liefhebbers van authentiek kamperen geven de voorkeur aan overnachten in tenten, in plaats van in een camper of blokhut. Tenten hebben als voordeel dat ze je een echt kampeergevoel bezorgen. Let bij de keuze voor een tent op de grootte van de tenten die er beschikbaar zijn. Realiseer je dat een grote tent prettig is, omdat je dan voldoende ruimte hebt voor een keukengedeelte en extra zit- en opslagplekken kunt creëren. Tijdens een kampeervakantie wordt in een tent namelijk niet alleen geslapen, maar ook gegeten en geleefd.

2. Comfortabel zittende en sterk ontworpen campingstoelen

Naast tenten hebben kampeerders ook enkele campingstoelen nodig om een prettige kampeervakantie te kunnen beleven. Zeker als het buiten lekker weer is, wil je niet in de tent blijven (te benauwd), maar lekker buiten op campingstoelen kunnen zitten. Zorg daarom dat je voldoende goede campingstoelen meeneemt tijdens jouw/jullie kampeeravontuur. Een tip: neem altijd enkele campingstoelen extra mee, voor als je visite krijgt. Die wil je namelijk ook goed kunnen laten zitten.

3. Slaapmatten van topklasse

Slapen in een tent is niet altijd even comfortabel en prettig. En dat heeft vaak te maken met slechte slaapmatten. Zorg er daarom voor dat je een set prettige slaapmatten aanschaft, waar je tijdens de kampeervakantie lekker ontspannen op kunt liggen en slapen. Slaapmatten zijn gelukkig relatief voordelig, terwijl er veel keuze is aan soorten en varianten. Wees kritisch, want zonder kwalitatief hoogstaande slaapmatten ben je tijdens het kamperen nergens.

4. Bestek, borden & ander eetgerei

Tot enkele jaren geleden namen veel mensen op hun kampeervakantie nog wegwerpbestek en wegwerpboden mee. Lekker gemakkelijk toch? Vandaag de dag kan dit, vanuit het oogpunt van milieu en klimaat, echt niet meer. Zorg daarom voor een set herbruikbare vakantieborden, bekers, bestek, blikopeners en ander eetgerei. En vergeet natuurlijk ook niet om voldoende pannen mee te nemen!