Friesland watertours
Image default
Aanbiedingen

Trewatin Hemelwater afkoppelsteen kopen

Misschien hebt u er wel eens eerder van gehoord, de hemelwater afkoppelsteen, ofwel de ‘HA steen’. Deze steen vormt een duidelijke voet voor een regenpijp, die uitmondt aan de straatkant. De regenpijp eindigt iets boven de afkoppelsteen en wordt op zo’n wijze bevestigt, dat deze muur vast zit. 

Waar komt het hemelwater terecht?

Het regenwater, wat via de regenpijp op straat terrecht komt, wordt via de schuinaflopende afkoppelsteen afgevoerd, alwaar het water via waterafvoertegels richting oppervlaktewater wordt geleid. 

Voordeel van de afkoppelsteen

De afkoppelsteen, zoals die van Trewatin, zorgt ervoor dat de regenpijp strak aangelegd kan worden, deze methode zorgt er tevens voor dat voegen en muren geen last meer hebben van de waterafvoer, deze wordt netjes weggeloosd. 

Komt de regenpijp niet uit op het trottoir, maar in de tuin bijvoorbeeld, dan doet u er verstandig aan hier geen gras, aarde of plantenperk aan te leggen; de kans is dan echter levensgroot aanwezig dat er een permanente modderpoel ontstaat. Om dit te voorkomen doet u er verstandig aan een (5 cm dik) grindbed aan te leggen. Het water krijgt geen grip op het grind en zal wegzakken tussen het fijne of grove grind. 

U kunt er zelfs voor kiezen, indien de regenpijp in de tuin uitkomt, deze met een sierlijke geul richting de eventueel aanwezige vijver te leiden! 

Meer informatie

Meer informatie op gebied van huis, wonen en tuin vindt u terug op de website Wonen.wiki en natuurlijk op de website Betondingen.nl, waar u al uw afvoersystemen voor de verwerking van hemelwater terugvindt. 

Overige wooninformatie:

 

https://www.betondingen.nl/hemelwaterafvoer/