Friesland watertours
Image default
Aanbiedingen

Kan ik geld lenen voor het kopen van een boot?

Woon je dichtbij het water, of heeft het je altijd al leuk geleken om een boot te hebben? In dat geval kun je er natuurlijk eentje kopen, want dit geeft een prachtige vorm van vrijheid en is iets waar je veel aan kunt hebben in de rest van je leven. Het probleem is natuurlijk vaak wel dat een boot flink aan de prijs kan zijn. In veel gevallen is een goede boot vaak nog duurder dan een auto. Omwille van die reden is het dan ook aan te raden om geld te lenen voor een boot als je deze echt wil. Maar is die mogelijkheid er, vraag je je ongetwijfeld af. Om kort antwoord te geven: die mogelijkheid is er zeker, maar wat voor soort leningen kun je allemaal afsluiten?

Een persoonlijke lening

Een boot financieren? Voor een boot kan het bijvoorbeeld aan te raden zijn om een persoonlijke lening af te sluiten. Bij een persoonlijke lening krijg je een vast bedrag toegekend. Dat is natuurlijk ideaal, want dit kan dan net het bedrag zijn dat jij nodig hebt om die boot te kopen. Je betaalt dan een vast bedrag per maand qua aflossing en van te voren heb je een bedrag vastgesteld. Een persoonlijke lening kun je op veel verschillende plekken afsluiten. Bij de ene verstrekker kan dit overigens voordeliger zijn dan bij de ander. Dat komt ook omdat er andere zaken vaak een grote rol spelen. Misschien heb je in het verleden bijvoorbeeld niet altijd op de juiste tijd betaald. Dan kan dit worden opgenomen in de registratie, waardoor het kan zijn dat je moeilijker een lening tegen voordelige tarieven kunt afsluiten. Let daar dus altijd op, maar een persoonlijke lening is in ieder geval een goede manier om aan krediet te komen.

Doorlopend krediet

Maar er zijn nog meer mogelijkheden dan enkel een persoonlijke lening. Ook kun je ervoor kiezen om doorlopend krediet te nemen. Dit is vooral ideaal als je nog niet precies weet hoeveel geld je nodig gaat hebben. Met doorlopend krediet kun je gebruikmaken van een bepaald bedrag, maar dit hoeft niet. Je betaalt dan alleen krediet over het bedrag waar je gebruik van hebt gemaakt. Dat is zeer voordelig in verschillende gevallen, bijvoorbeeld als je geld wil lenen voor het onderhoud van de boot. Of als je alvast krediet wil opnemen, maar nog niet weet welke boot je echt leuk vindt.

Andere vormen

Daarnaast zijn er nog vele andere vormen van leningen waar je gebruik van kunt maken, maar hierboven hebben we wel zo ongeveer de belangrijksten genoemd. Voor meer informatie over andere vormen van leningen kun je natuurlijk altijd op internet kijken.