Friesland watertours
Image default
Mode en Kleding

Poloshirts

Poloshirts

Het heren poloshirts is een van de meest veelzijdige sportieve shirts voor de man. Bijna iedereen heeft wel een of meerdere poloshirts in de kast liggen. Je kunt polo’s dragen voor sport, privé, vrije tijd maar ook op het werk. Het poloshirt is heerlijk om te dragen op warmere dagen, de stof is lekker luchtig. De polo wordt het meest gedragen met korte mouwen maar er zijn ook modellen met lange mouw. Een poloshirt draagt heel comfortabel en is ideaal voor tennis, golf of aan het water.

Lacoste 

De polo is bedacht door Lacoste, bekend van de groene krokodil. Maar inmiddels zijn er veel meer merken die het poloshirt in de collectie hebben.

Tips

Een heren poloshirts kan op veel verschillende manieren gedragen worden. Hieronder een aantal tips.

• Draag geen ondershirt onder een polo, deze kruipt namelijk altijd omhoog of onder je mouwen uit

• Een polo is altijd licht getailleerd en de mouwen mogen niet te strak zitten

• Koop een polo op de juiste lengte

• Draag de kraag netjes omlaag

• Draag niet al te grote logo’s

• Draag geen polo onder een blazer

• Draag je polo met een lange broek in je broek, bij een korte broek mag de polo over je broek heen

Dit zijn alleen wat algemene tips. Maar de polo is zo veelzijdig, het maakt eigenlijk niet uit hoe je hem draagt.

Materiaal 

Het poloshirt is meestal gemaakt van 100% katoen, dat maakt de polo’s zo comfortabel om te dragen. Maar er zijn ook andere stoffen mogelijk, denk aan half synthetisch/half katoen, performance (sport), polyester, katoen, linnen. Naast een variatie in stoffen zijn er vooral heel veel kleuren mogelijk als het gaat om polo t shirts. Van oorsprong was de tennispolo wit maar gelukkig is dat in de loop der jaren veranderd en zijn polo’s verkrijgbaar in een breed scala aan uni-kleuren en prints.

Pasvormen

Er zijn drie pasvormen die het meest voorkomen bij poloshirts. 

• Classic Fit polo t shirt: classic fit shirts hebben voldoende ruimte onder de oksels en rond de buik. De mouwen zijn net iets langer en het poloshirt wordt relaxed gedragen met wat meer stof zodat het over de broek gedragen kan worden – of erin kan worden gestopt. 

• Custom Fit Polot shirt: Dit is de middenmaat – de oksel ligt wat hoger en de mouwen zijn iets korter. Rond de borstpartij zit het shirt nauwer (dichter tegen het lichaam) en de taille is iets meer getailleerd dan de borst.

• Slim fit polo t shirt: De slim fit poloshirts zijn voor de sportieve mannen met een wasbordje. De shirtjes sluiten heel strak aan en de taille is wat smaller dan de borst.

https://www.hemdvoorhem.nl/poloshirts