Friesland watertours
Image default
Bedrijven

Herbruikbare waterfles van Bottle Up

Iedere minuut worden er wereldwijd een miljoen wegwerp waterflessen verkocht. 60% daarvan komt op de vuilnisbelt of nog erger in rivieren of oceanen terecht. De oplossing daarvoor is eigenlijk heel simpel; een duurzame waterfles die als ie leeg is weer gevuld kan worden. En er is nu een écht herbruikbare waterfles, die én goed voor het milieu én betaalbaar is: Bottle Up. Een fles van natuurlijke materialen en niet zoals reguliere herbruikbare waterflessen gemaakt van fossiel plastic, glas of aluminium.

 

Herbruikbare waterfles van suikerriet

De Bottle Up fles wordt gemaakt van een biobased en hernieuwbare bron: suikerriet. Het biologische materiaal genaamd I’m Green™ Polyethylene wordt in het zuiden van Brazilië, op ruim 2500 kilometer van het Amazonegebied duurzaam geproduceerd. Met minimaal gebruik van landbouwgrond en zo efficiënt mogelijk waterverbruik. Zo wordt bij elke 100.000 ton productie bijna 500.000 ton CO2 gereduceerd.

 

Waterflessen met unieke city designs

Bottle Up is een lichtgewicht waterfles van 500 ml. Heel handig voor onderweg dus. De herbruikbare flessen zijn eenvoudig zelf schoon te maken en 100% recyclebaar. De waterflessen hebben unieke city designs, met een kleur en reliëftypografie die het karakter van de stad vertegenwoordigt. Daarnaast heeft Bottle Up een universele ‘water’ fles in vier verschillende kleuren. 

Betaalbaar, verantwoord & herbruikbaar

Om alle productieprocessen zo duurzaam mogelijk in te richten, zorgt Bottle Up ervoor dat de partijen die de flessen maken en vullen dicht bij elkaar in de buurt gevestigd zijn. Zo wordt de milieu-impact en transportkosten geminimaliseerd.

 

Bottle Up ondersteunt bovendien waterprojecten in ontwikkelingslanden via charity: water. Zo zorgt het drinken uit een herbruikbare waterfles er ook voor dat mensen aan de andere kant van de wereld genieten van veilig en schoon drinkwater. Wat wil je nog meer?

 

Dus zoek je een betaalbare, verantwoorde, herbruikbare en herbruikbare waterfles, dan zit jij bij Bottle Up goed! Be the change: word ook een hervuller!