Friesland watertours
Image default
Zakelijk

Een ideale baan als verzorgende IG

Verzorgende IG, het is een ideale baan als je beschikt over bepaalde vaardigheden met betrekking tot de zorg en als je ervan houdt mensen te helpen. Het is een erg uitdagende baan. Er wordt op zorg gebied van je verwacht dat je vriendelijk, maar tegelijkertijd ook zeker adequaat bent. Hier tegenover krijg je echter wel te maken met prettige werkomstandigheden en flexibele tijden. Lees hieronder meer over wat er wordt verwacht van een verzorgende IG en wat je zelf kunt verwachten als je dit werk gaat doen.

 

Wat wordt er van een verzorgende IG verwacht?

Er zijn een aantal vaardigheden waarover je moet beschikken en een aantal eigenschappen die belangrijk zijn. Om te beginnen ga je veel te maken krijgen met mensen die niet meer in staat zijn volledig of deels voor zichzelf te zorgen. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je zo iemand kunt helpen. Er wordt van je verwacht dat je onder andere kennis hebt op minimaal MBO-3 niveau met betrekking tot dit vak. Tevens wilt de werkgever natuurlijk dat je wel wat ervaring hebt qua begeleiden en verzorgen. Je moet het verantwoordelijkheidsgevoel goed beheersen, maar ook zelfstandig kunnen werken. In bepaalde situaties wordt er ook van je verwacht dat je in staat bent intensieve begeleiding te kunnen bieden. Je hebt een baan die erg belangrijk is en waar soms zelfs levens van kunnen afhangen.

 

Wat krijg je?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je als verzorgende IG een baan krijgt met een enorme verantwoordelijkheid. Je kunt een grote steen bijdragen aan de maatschappij. Je maakt het mensen in moeilijke situaties een stuk makkelijker en je bent er voor ze. Een groot pluspunt voor velen is dat dit werk vacatures heeft in diverse regio’s. Dit houdt in dat je zelf kunt kiezen of je bijvoorbeeld ver van huis of juist dichtbij huis wilt werken. Mogelijkheden qua locaties zijn er genoeg. Een ander voordeel voor je kan zijn dat uren in overleg worden bepaald. Je weet ook van te voren wat ongeveer je salaris zal zijn en ook hier kun je dus rekening mee houden.