Friesland watertours
Image default
Zorg

Abortusklinieken Haarlem & Amsterdam, veilig en anoniem

Ongewenst zwanger? Je hebt vast veel aan je hoofd, want wat zijn de voor- en nadelen van abortus? Een punt waar je je geen zorgen over hoeft te maken zijn de eventuele abortus kosten. Ieder meisje dat en iedere vrouw die besluit tot zwangerschapsafbreking krijgt de kosten van de ingreep vergoed door de Nederlandse overheid. Er zijn wel bepaalde voorwaarden: je moet in Nederland werken of wonen en in het bezit zijn van een ziektekostenverzekeringspolis. Naast het zorgverzekeringsbewijs moet je ook een geldig identiteitsbewijs kunnen laten zien. 

FIOM

Als je kiest voor de abortusklinieken Haarlem & Amsterdam is je anonimiteit gewaarborgd. Noch je familie, noch de ziektekostenverzekeraar wordt op de hoogte gesteld van de abortus. Als je niet met je familie kunt overleggen, is het raadzaam aan te kloppen bij FIOM, een stichting gespecialiseerd in ongewenste zwangerschappen en afstammingsvragen. Het vooruitzicht van een zwangerschapsafbreking brengt veel onzekerheid met zich mee. Hierover praten met een deskundige zal je zeker geruststellen. Ook bij FIOM kun je anoniem terecht.

Overtijdbehandeling

Ben je er net achter dat je overtijd bent? Je komt mogelijk in aanmerking voor de overtijd behandeling. Voor deze ingreep mag je niet langer dan 6 weken en 2 dagen zwanger zijn oftewel minimaal 10 dagen en maximaal 16 dagen overtijd. In de abortusklinieken Haarlem & Amsterdam wordt aan de hand van een echo vastgesteld of je hieraan voldoet. De behandeling bestaat of uit een zuigcurettage of uit de abortuspil. In beide gevallen heb je geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Ook is er geen bedenktijd.

Is de zwangerschap ouder dan 6 weken en 2 dagen dan raden we aan je eerst te melden bij de huisarts. Zodra je bij hem / haar aangeeft dat je een abortus wilt, gaat een bedenktijdfase van 5 dagen in. Deze periode is bedoeld ter bezinning: weet ik het zeker, zijn er alternatieven? Als je bij je beslissing blijft, kun je snel terecht bij de abortusklinieken Haarlem & Amsterdam. Wachttijden zijn er niet.

https://www.bloemenhove.nl/