Friesland watertours
Image default
Aanbiedingen

De draaitafel

U moet zich realiseren dat de typische diskjockey heel andere eisen stelt dan iemand die gewoon vinylplaten wil verzamelen en daarnaar wil luisteren terwijl hij met vrienden rondhangt. Een draaitafel is veel meer dan alleen maar een audio-apparaat voor het afspelen van platen voor DJ’s. Een draaitafel is niet alleen een werkinstrument voor een DJ die het erg druk heeft en veel gevraagd wordt; het kan bepalen of hij of zij succesvol is of niet. Elke dag moet de draaitafel op zijn maximale niveau worden gedraaid. De prestatie van een DJ hangt af van hoe goed zijn of haar apparatuur werkt. Voor amateur-verzamelaars van vinylplaten is dat echter niet het geval. Zorg er gewoon voor dat uw platenspeler een uitstekend geluid produceert in een beperkte ruimte. niet meer dan voorheen (of zo minder als mogelijk).

 

Een ander punt van overweging is dat de DJ in een optreden van ongeveer een uur tientallen albums moet draaien. We hebben het hier over snelle veranderingen in de lucht. De draaitafel zal tegen een stootje moeten kunnen. Hij moet ook geluid van hoge kwaliteit produceren dat niet wordt beïnvloed door zo’n veelvuldig gebruik. Honderden of misschien wel duizenden uren lang moet hij dit doen. Een vinylgebruiker daarentegen kan elke dag thuis naar vele platen luisteren. De meeste thuisgebruikers zullen ze daarna nog kunnen gebruiken. Anders gezegd, je bent waarschijnlijk al klaar voor de avond tegen de tijd dat je klaar bent met het Led Zeppelin monument. Nirvana’s Nevermind-album is ook een uitstekend voorbeeld. Het is echter niet geschikt voor typische DJ’s.

 

Daarom moet u uw selectiecriteria tot een minimum beperken en ze toch op dat niveau houden. Het is niet nodig om een held te zijn. Denk niet te hard na. Het is niet nodig om ergens een buitensporige hoeveelheid geld aan uit te geven. Kijk op Maxiaxi voor meer informatie over platenspelers!

 

https://www.maxiaxi.com/