Friesland watertours
Image default
Financieel

5 redenen waarom je een Engelse cursus financiën moet volgen.

Als je financiën intimiderend vindt, ben je niet alleen. Als veel mensen aan financiën denken, denken ze aan Wall Street kantoorgebouwen, mooie kostuums en verwoede beursmakelaars. Maar het hoeft niet intimiderend te zijn. In feite zou iedereen een basiskennis van financiën moeten hebben. Hieronder bespreken we vijf redenen waarom financiële kennis essentieel is voor alle professionals, ongeacht hun rol, bedrijfstak of anciënniteit.

Financiën zijn niet sector afhankelijk.

Het maakt niet uit in welke sector je actief bent. Elk bedrijf heeft cashflow nodig om bijvoorbeeld lonen te betalen, dividend uit te keren en opnieuw te investeren in innovatie. Zelfs wanneer je zelf geen budget beheert, staat financiën centraal in de zakelijke besluitvorming. Bijvoorbeeld als je zoekt naar investeerders voor een project; Wanneer je een basiskennis in financiën hebt en zakelijk Engels spreekt, dan heb je de mogelijkheid om te communiceren hoe je die investering kunt omzetten in inkomsten voor jouw bedrijf. Dit zal je helpen bij het maken van een meer overtuigend argument om de financiering binnen te halen.

Financiën om je CV op te waarderen.

Als je op zoek bent naar manieren om je CV op te waarderen, dan is een Engelse studie in financiën een goede optie. Vooral als je als jonge professional zonder ervaring aan de slag gaat, kan het aantonen van kennis van financiële zaken, je een aantrekkelijkere kandidaat maken. Dit is met name extra relevant in niet-financiële sectoren, waar een financiële opleiding minder gebruikelijk is, maar niet minder belangrijk voor het runnen van een succesvol bedrijf.

De financiële sector is voortdurend in ontwikkeling.

De financiële wereld is verder gegroeid dan enkel de traditionele grootbanken. Bijvoorbeeld Sofi, Stripe en Coinbase bestonden tien jaar geleden niet, maar hebben sindsdien wel een revolutie teweeggebracht in financiering van studentenleningen, betalingstechnologieën en cryptocurrency. Een Engelse studie in financiën zal je helpen om up to date te blijven in de groeiende markt van de financiële technologie, ook bekend als “fintech”.

Kennis van financiën zal je een betere “problem solver” maken.

Voor financiën zijn er formules, Excel-spreadsheets en ratio’s nodig. Maar het gaat ook om het analyseren van deze cijfers en ze om te zetten in bruikbare bedrijfsinzichten. Denk bijvoorbeeld aan het concept van “waarde” en de rol ervan in zakelijke beslissingen. Een studie in financiën leert je begrijpen wat het verschil is tussen prijs en waarde, hoe je waarde kunt creëren en hoe de toekomst vandaag de dag al waarde beïnvloedt. Leren om kwantitatieve gegevens te begrijpen en deze te gebruiken om problemen op te lossen en goede zakelijke beslissingen te nemen is een waardevolle vaardigheid die je zal helpen in je carrière, zowel nu als in de toekomst.

Kennis van financiën kan je ook in de privésfeer gebruiken.

Hoewel inzicht in financiën van cruciaal belang is voor het werk, is het ook van cruciaal belang voor je persoonlijke financiële situatie. We worden dagelijks geconfronteerd met financiële beslissingen, klein en groot. Of het nu gaat om eten bestellen, het betalen van je fitnessabonnement in één keer of maandelijks, je hobby omzetten naar een bijberoep, deze keuzes vereisen een goede basiskennis van financiën.

Het is duidelijk dat een goede basiskennis van financiën je op vele vlakken vooruit kan helpen in je leven. Zeker als in een business-omgeving is het een enorme meerwaarde om een cursus financiën in het Engels te hebben gevolgd. Waarom Engels? Zakelijk Engels is veruit de belangrijkste manier van communiceren in grote bedrijven. Als je je carrière echt een boost wil geven is het dus verstandig om zowel een goede basiskennis van zakelijk Engels als financiën te bezitten.