Friesland watertours
Image default
Entertainment

Verlichting huren voor je congres

Verlichting huren: waarom moet dat?

Welk type evenement jij ook organiseert: verlichting huren hoort erbij. Je zorgt er met de juiste keuzes in armaturen voor dat je een bepaalde sfeer neerzet. Dit gaat van zakelijke evenementen zoals beurzen en productpresentaties tot publieke aangelegenheden zoals concerten en theatervoorstellingen. Bij zakelijke evenementen staat kortgezegd je imago op het spel. Als jij je evenement naar behoren organiseert dan scoor je hier punten mee bij de gasten. Verlichting huren is één onderdeel van een compleet evenement organiseren

Hoe verlichting huren je congres kan helpen

Als je kijkt naar bijvoorbeeld een congres dan zie je dat verlichting huren veel invloed heeft. Stel je een locatie voor in een betonnen loods zonder enige aankleding of verlichting. Het verhaal dat in deze loods verteld wordt zal veel minder aantrekkelijk voelen dan wanneer de loods wel verlicht is. Het is verstandig om de verlichting te laten aansluiten op het thema. Gaat het over gevaar, dan is rood een passende kleur. Groen geldt voor milieu en paars voor luxe, et cetera. Daarnaast kun je de locatie in jouw bedrijfskleuren verlichten. Dit zorgt voor herkenbaarheid. Tevens laat dit mensen hun (hopelijk positieve) gevoel over het congres koppelen aan jouw bedrijf. Als derde mogelijkheid kun je de buitenkant van de locatie verlichten. Zeker in het donker valt dit extra op. Gasten die komen aanlopen of -rijden zullen dan direct een wow-effect ervaren. Zet je binnen een aantrekkelijke verlichting door? Dan bevinden de gasten zich even in een andere wereld. Dat zorgt voor concentratie. En die concentratie zorgt er op haar beurt voor dat de boodschap van het evenement beter en langer wordt onthouden.

Zet in op sfeer

Hoe intenser de beleving van de gasten was, hoe langer hij of zij het evenement zich kan herinneren. Het is belangrijk dat deze herinnering positief is. Wat de sfeer moet zijn tijdens je congres bepalen je gasten. Wat vinden zij belangrijk? Hoe kijken zij naar de boodschap die jij wilt vertellen? Welke muziek moet je draaien? Welke sprekers kun je uitnodigen? Moet de verlichting energiek of juist statisch zijn? Al deze factoren spelen een rol in de beleving van de gasten.

Samenwerken met de expert in verlichting huren

Het kan lastig zijn om zelf al deze keuzes te maken. Zeker wanneer je nog weinig ervaring hebt in het organiseren van evenementen. Doe dan een beroep op een expert in verlichting huren. Deze kan je helpen om bepaalde afwegingen te maken. Leg jouw plannen en eisen voor aan deze partij. Op basis van hun vaak jarenlange ervaring kunnen zij jou adviseren. Zo bereid jij je optimaal voor op je evenement waarbij je verlichting huren absoluut niet mag vergeten.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/huren/licht/