Friesland watertours
Image default
Kinderen

Tafelzeil en kinderen

Kleine kinderen en gloednieuwe meubels gaan niet altijd goed samen. Stel, je hebt net een nieuwe eettafel voor in de keuken gekocht. Zo’n hele mooie design tafel met een heel mooi tafelblad. Vervolgens besluiten je kinderen om gezellig aan tafel te gaan knutselen. Glaasje drinken mee aan tafel, viltstiften en schaar mee. De kinderen vermaken zich op en top en jij hebt niks in de gaten, totdat…

Totdat de kinderen uit geknutseld zijn en er een tafel vol knutselspullen voor jou achter blijft om op te ruimen. Dat opruimen zelf vind je als ouder vaak geen probleem. Maar als je ontdekt dat er een glas sap over het houten tafelblad is gegaan en er nog kringen van het glas in de tafel staan, word je minder vrolijk. Nog minder vrolijk wordt je als je de tekeningen van tafel haalt. Je ontdekt dat de watervaste viltstiften van de kids dwars door de papiervellen is gedrukt en dat de inkt op het tafelblad is terecht gekomen. Op het moment dat je de twee eerste schades aan je tafel ontdekt hebt valt je op dat er plots enkele onherstelbare krasjes in het blad zitten. S’avonds ga je met pijn in je buik naar bed, want zo had je je nieuwe aankoop ook niet voorgesteld. Hoe kun je dit nou makkelijk voorkomen?

Tafelzeil is de oplossing tegen vlekken en krassen

De oplossing is veel makkelijker dan je denkt. Schaf een tafelzeil aan! Een tafelzeil beschermd je tafel namelijk optimaal. Niet alleen tegen vlekken van eten en drinken, maar ook tegen vlekken van stiften en eventuele krassen. Gaan de kids dus knutselen? Gooi dan eerst even een tafelzeiltje op tafel en de kinderen kunnen ongestoord hun gang gaan! Om het voor kinderen extra gezelllig te maken, kun je kiezen voor een leuk kindertafelzeil. Er zijn tegenwoordig namelijk heel veel leuke printjes die kinderen aanspreken. Een leuke dieren print, figuren uit de Efteling, Woezel en Pip en tafelzeilen met straatjes waar kids met autootjes op kunnen rijden. Besluit je om je tafelzeil non stop op tafel te laten liggen, maar wil je wel de mooie structuur van je tafelblad kunnen blijven zien? Kies dan voor een doorzichtig tafelzeil. Deze zijn net als de kleden met print, waterdicht, zijn soepel en functioneel.

 

 

Bij Hiptafelzeil.nl kun je tafelzeilen bestellen. Meet daarbij eerst even het formaat van je eettafel op. Een kleed dat maar net op tafel past is geen gezicht, dus tel enkele centimeters aan alle zijden bij het formaat op, zodat je kleed soepel over de tafel hangt. Een maatstaf is hier niet voor, maar gemiddeld kiezen mensen voor een overhang van 15 centimeter. Bij genoemde webshop kun je tafelzeil op maat laten snijden. De breedte is hierbij een vast gegeven. (meestal zijn ze of 120 óf 140 cm breed). De lengte kun je zelf bepalen. Verder kun je nog kiezen op je je bestelling op rol wilt laten verzenden of opgevouwen. Persoonlijk zou ik altijd voor de rol kiezen aangezien je je bestelling dan ook zonder vouwen thuis ontvangt.