Friesland watertours
Image default
Vakantie

Herfstvakantie 2022: dit jaar gaan we lekker wel!

Het staat er weer aan te komen: herfstvakantie 2022. Wellicht ligt de zomervakantie nog warm in je herinnering. Je bent thuis al weer in je ritme en je agenda is flink blauw gekalkt. Waarom dan nog een, twee weekjes eropuit? Nou, omdat later in het jaar de wintervakantie zich aandient. En dan kun je een heerlijk najaarszonnetje in Europa wel vergeten. De herfstvakantie is bedoeld als een lekker extraatje nog. Even de batterijen weer opladen en nog wat zon meenemen. En je boekt vrij goedkoop. De prijzen in de herfst gaan vaak omlaag. En ook op je vakantiebestemming merk je dat je toch net wat meer met je euro’s kunt doen.

Uitgeblust of quality time?

De herfstvakantie heeft allereerst voordelen als je schoolkinderen hebt. Die gooien op een gegeven moment hun schooltassen onder de kapstok en je weet dat die er een hele tijd blijven liggen. Je kroost heeft de knop omgezet, schooldagen zijn even voorbij. Het ‘wat gaan we doen, vandaag’ zal de komende tijd vaak te horen zijn. Gehang op de bank, gezeur, zombie kijkende kids op hun schermpjes, dat is geen quality time met je kinderen.

Even de zon nog zoeken

Boek met je kinderen een leuke of avontuurlijke trip en het hele gezin kan genieten in plaats van verveeld thuiszitten. Dan neem je meteen het tweede voordeel van een herfstvakantie mee. Zelfs in Europa zijn er nog tal van bestemmingen die zonovergoten dagen beloven. Het hele gebied rond de Middellandse Zee doet daaraan mee. IJsjes eten in Zuid-Italië, zonnen op de stranden van Kreta of de Algarve, terrasjes doen in Andalusië en watersporten op Malta of Cyprus. Terwijl hier het druilerige weer alleen maar kouder wordt, kun je daar je jas op je vakantie-accommodatie achterlaten als je naar buiten gaat.

Spanningsvrij weekje welbehagen

En denk ook even aan jezelf. Ook zonder kinderen kun je snel in gewoontes vervallen, denken dat zo’n herfstvakantie wel overgeslagen kan. Zoveel te doen nog, je agenda staat er blauw van. Een herfstvakantie 2022 dient om te ontspannen, om juist even uit je eigen drukke leven te stappen. Dat kan ook in eigen land; dan is je reistijd ook nihil. Zo een weekje even druk van de ketel halen, dat is gezond voor lichaam en geest. En je geniet factor draait dan overuren. Al naar gelang je voorkeur nog een strandweekje, een cultureel uitje, een sportieve actie.

Herfstvakantie 2022 – big city!

Er zijn veel voordelen aan een herfstvakantie 2022. Voor velen is vooral de citytrip een aardig dingetje. De herfst leent zich namelijk uitstekend voor een paar dagen internationaal stadsleven. Museumpjes pakken in Parijs. De Moorse cultuur ontdekken in Sevilla of Granada. Het nachtleven van Berlijn in. Fotogeniek Praag ontdekken. Europa heeft naast de bekende citytrips ook zoveel upcoming cities. Het Poolse Krakau wordt steeds populairder. Het hypermoderne Bilbao trekt ook. Lyon is goed voor een hele week stads plezier. Feesten in München, Harry Potter achterna in Edinburgh, de pubs van Dublin afschuimen, wie zich even oriënteert, heeft zo voor de rest van z’n leven alle herfstvakanties ingevuld.

 

Dromen over jouw herfstvakantie 2022? Dat kan op 27vakantiedagen.nl