Friese bezienswaardigheden die toeristen niet mogen missen

Nederland is een klein land. Je zou daarom denken dat toeristen in korte tijd veel van het land kunnen zien. Toch is dit vaak niet het geval en blijven ze in en rondom de stad waar ze verblijven. Dit is zo zonde aangezien Nederland zoveel mooie plekken te bieden heeft. Via car rental Schiphol kunnen de toeristen rechtstreeks op het vliegveld een auto huren, om zo gemakkelijk en snel door Nederland te toeren. Friesland is één van de provincies in Nederland die door toeristen vaak over het hoofd wordt gezien. Dat terwijl deze provincie zoveel mooie pareltjes heeft.

Waddeneilanden

Deze eilanden zijn misschien wel de grootste pareltjes die Friesland heeft. Vlieland, Schiermonnikoog, Ameland en Terschelling hebben ieder hun eigen charme. De natuur, de duinen en de mooie witte stranden geven je echt het gevoel dat je op vakantie bent. Ze liggen allen in de Noordzee. Tussen de eilanden en het vasteland ligt de Waddenzee. Deze valt grotendeels droog bij eb en is daarom een belangrijk gebied voor vogels. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om te wadlopen naar bijvoorbeeld Ameland. Een leuke activiteit om te doen.

De Friese Meren

In het Fries ook wel de Fryske Marren genoemd, zijn een echte toeristische trekpleister. De belangrijkste Friese meren zijn Sneekermeer, Tjeukemeer, het Heegemeer, Slotermeer en de Groote Bekken. In dit gebied zijn er zeer goed vaarverbindingen, waardoor je leuke meerdaagse vaarvochten kunt doen. Super leuk! Ook zijn hier veel zeilwedstrijden die vaak groots worden gevierd, zoals Sneekweek en het Skûtsjesilen.

Leeuwarden

De culturele hoofdstad van 2018, mag natuurlijk niet worden overgeslagen! De Oldehove is één van de gebouwen die je moet zien in Leeuwarden, net als het Fries Museum. Ook de oude gevangenis Blokhuispoort is een ware bezienswaardigheid. In deze oude gevangenis bevinden zich nu hippe creatieve bedrijven en een grote bibliotheek voor de studenten. Er is wel nog een klein stukje behouden van de oude gevangenis waar je ook in kunt kijken. De stad kent ook veel grachten en een leuke boottochtje is dan ook onmisbaar.

Harlingen

Dit stadje wordt vaak alleen ontdekt bij toeval, wanneer mensen besluiten om naar Vlieland of Terschelling te gaan. In de haven van de stad wordt momenteel het schip Nova Zembla van Barentsz Willem nagebouwd. Dit is een echt meesterwerk en is super leuk om te bekijken. Ook kent Harlingen leuke evenementen zoals de Visserijdagen en de Tall Ships Races.  Dit zijn slechts enkele plaatsen die toeristen zeker een keer moeten bezoeken. Dit kan gemakkelijk door een auto te huren op het vliegveld, via bijvoorbeeld rent a car Rotterdam. Laat deze kans niet aan je voorbijgaan!

https://www.bblcarrental.com/en/