Friesland watertours
Image default
Vakantie

Een heerlijke vakantie beleef je in Friesland

Voor een leuke vakantie hoef je de grens niet over. Nederland heeft zoveel moois te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie in Friesland. Deze provincie biedt alles voor een geslaagde en onbezorgde tijd. Of je nu wandelaar, fietser, natuurliefhebber, watersporter of rustzoeker bent, in Friesland kan het allemaal! En… ga je op vakantie in Friesland, dan vind je er de leukste logeeradressen. Vakantiepark Waterdorp Burdaard is zo’n adres en het is dé perfecte uitvalsbasis voor al die leuke uitstapjes in de buurt. Bovendien zit je direct aan het water!

Burdaard, verrassend leuk!

Vakantiepark Waterdorp Burdaard ligt op een prachtige locatie, direct aan de Dokkumer Ee en beschikt over zes luxe vakantiehuizen voor zowel vier als zes personen, die zijn voorzien van alle gemakken. In de buurt zijn er verschillende verhuurbedrijven waar je terecht kunt voor een kano, sloep of paddleboard. Superleuk om te doen, want Friesland moet je eigenlijk vanaf het water beleven. Vanaf je vakantiehuis loop je zo naar de winkels voor je boodschappen of naar één van de terrassen aan het water waar het heerlijk kijken is naar al die boten die de ophaalbrug moeten passeren. Altijd is het een gezellige drukte van belang. Maar er is meer te doen in het schilderachtige dorpje Burdaard. Leuk om te bezoeken is de 23 meter hoge molen ‘de Zwaluw’. Veel thuisbakkers weten het molenwinkeltje via het smalle weggetje langs het water inmiddels te vinden. Uniek in Burdaard is ook het museum ‘Ruurd Wiersma Hûs’ voor naïeve kunst. Na het ontploffen van een oliekachel beschilderde melkvaarder Ruurd Wiersma de wanden van zijn woonkamer. Dit leverde een kleurig panorama op waarbij de vier jaargetijden worden uitgebeeld. Zelfs het plafond en de meubels beschilderde hij. Niets in huis ontsnapte aan het penseel van deze gedreven zondagsschilder.

Stukje fietsen

Houd je van fietsen, dan is een gedeelte van de route van de Elfstedentocht de moeite meer dan waard. Vanaf Burdaard fiets je langs het water van de Dokkumer Ee richting Bartlehiem waar je kennismaakt met het beroemde bruggetje. Steek vervolgens met de pont over, bekijk de Tegeltjesbrug nabij Gytsjerk met daarop de afbeeldingen, namen en jaartallen van deelnemers aan de tocht der tochten en fiets daarna op je gemak weer richting Burdaard. Ga je er liever met de auto op uit? Rijd dan eens naar Leeuwarden. Deze Friese hoofdstad stelt zeker niet teleur. Ga shoppen in de Kleine Kerkstraat, de leukste straat van Nederland! Reserveer een boottocht door de grachten van de oude binnenstad of bezoek het Boomsma Beerenburg museum mét proeverij! Nog niet moe? Beklim dan de 183 treden van de ‘skeve toren’, hét symbool van de stad waar je wordt getrakteerd op een adembenemend uitzicht. Kortom: Leeuwarden verveelt nooit. Maar… ook voor dagje strand zit je goed tijdens je vakantie in Friesland. Vanaf Burdaard ben je met de auto zo in Holwerd. Vanaf daar gaat de veerboot naar Ameland waar je heerlijk geniet van een dagje zon, zee en strand. Heb je altijd eens willen wadlopen? Ameland is één van de beste plekken om dit doen. Bij eb loop je met een gids over de bodem van de Waddenzee, vooraf wel even reserveren. 

Friesland is echt even anders dan onze andere provincies. Uitgestrekte weilanden en polderlandschappen bieden je prachtig weids uitzicht. Tussendoor ligt water, veel water. De Friese Meren (klein en groot) bieden eindeloos veel watersportplezier tijdens je vakantie in Friesland. Met de last minute vakantiehuizen in Friesland ontdek je deze veelzijdige regio in Nederland. 

Tot ziens in Burdaard!

Gerelateerde artikelen

Camping Tsjechiƫ

Een zwembad van prefab in de tuin

In eigen land genieten van een zon, zee en strand vakantie