Friesland watertours
Image default
Mobiliteit

De juiste rollator vind je op deze manier

Een rollator kan een grote hulp zijn tijdens het lopen, op deze manier kan een rollator zorgen voor meer zelfstandigheid. Omdat een rollator best persoonlijk is, is het wel belangrijk dat deze goed bij je past. Er zijn veel verschillende soorten rollators en daarom kan het soms nog wel lastig zijn om de juiste rollator te vinden. Met de volgende tips wordt het je makkelijker gemaakt om de juiste rollator voor jou te vinden. 

Bekijk eerst waar je de rollator voor wilt gaan gebruiken

Er zijn heel veel verschillende redenen waarvoor je een rollator zou kunnen gebruiken maar niet alle redenen hoeven op jou aan te sluiten. Wil je kleine wandelingen maken of boodschappen doen dan heb je kleine wendbare rollators, deze kunnen zich makkelijk bewegen door gangpaden of andere paadjes. Voor lange afstanden is dit niet de beste rollator, een rollator die je kan ombouwen tot rolstoel is dan misschien iets beters. Doordat je deze rollator kunt laten ombouwen kan je tijdens een lange tocht toch je rust nemen. Ook is deze rollator vaak een stuk groter waardoor je makkelijker een betere loophouding kunt aanhouden.

Doe een test met de rollator

Het kopen van een rollator is niet iets wat je heel vaak gaat doen en daarom is het belangrijk dat je wel de perfecte rollator vind. Als je een rollator koopt vraag dan altijd of er de mogelijkheid is om de rollator te testen. Het wordt steeds vaker mogelijk om rollators te testen en dit is dan ook voor meerdere dagen. Wel moet je er op letten dat je natuurlijk geen schade maakt en dat je hem netjes terug brengt. Als je de rollator mag testen is het wel zo handig om het ook te testen waarvoor hij gemaakt is. Maak dus juist die lange afstand of het tripje naar de supermarkt. Nadat je hem echt goed hebt getest waarvoor deze gemaakt is kan je ook oordelen of de rollator ook goed bij je past.

Waarom is een goede rollator zo belangrijk?

Een rollator kan goed helpen met lopen als dit zelfstandig heel moeizaam gaat. Lopen kan veel klachten voorkomen, het is goed voor lichaam als voor geest. Door het lopen blijft het bloed goed door het lichaam lopen en je zal ook alle spieren blijven gebruiken, als je in een rolstoel zit is dat niet het geval. Tijdens het lopen is het natuurlijk wel belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste rollator om ervoor te zorgen dat er geen klachten optreden. Door de verkeerde rollator kan je last krijgen van je rug, benen, armen, nek en zelfs je hoofd. Een goede rollator kan je helpen met lopen en eventueel klachten waar je last van hebt tijdens het lopen. Een goede rollator biedt een goede steun aan in de handen en armen en biedt ook een goede loopondersteuning aan. Ook als je de rollator wilt gebruiken als rolstoel moet deze over alle goede eigenschappen voldoen om lichamelijke problemen te voorkomen.